AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

12

(0-1)

Yleisöä 3572

FC Haka
4-3-3
vko.31 // 3.8.2023

Ennakko: Ilves-FC Haka

Ennakko: Ilves-FC Haka

Kuva: Jussi Rämä

Ilves metsästää perjantaina Ratinan stadionilla kolmen sarjapisteen lisäksi Pirkanmaan herruutta, kun vierasjoukkue tulee lyhyen matkan takaa Valkeakoskelta.

Perjantain ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä, sillä molempien joukkueiden edellinen voitto Veikkausliigassa on toukokuulta. Tasapelejä sen sijaan molemmilla on sitäkin enemmän. Ilveksellä niitä on kasassa eniten liigassa, kaikkiaan kahdeksan kappaletta ja Hakalla taas toiseksi eniten, seitsemän kappaletta.

– Molemmat joukkueet on tuskaillut tulosten kanssa liian pitkään ja molemmilla varmasti samat ajatukset tämän ottelun suhteen, eli voitto on otettava, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio totesi viimeistelyharjoitusten jälkeen torstaina.

Siinä missä Haka vahvisti valmennusryhmäänsä Kari Martosella, Ilves pestasi Toni Kallion avuksi Pasi Tuutin. Monissa liemissä keitetyllä Tuutille joukkueen tuloskunnon kääntäminen ei ole uusi haaste ja Ilves-yhteisöltä valmentaja toivoo tukea ja uskoa vaikeinakin hetkinä

- Yhteisöllisyys on aina vaikeina hetkinä tärkeää. Tuki ja usko parempaan huomiseen kannattaa säilyttää. Koko seurayhteisö: junnut, vanhemmat, valmentajat, ja totta kai kannattajat ja fanit, kaikille teille tätä tehdään. Meillä ei ole mitään muuta syytä mennä aamulla Kauppiin ja valmistella asiat hyvin, niin että tuloskin alkaisi seuraamaan, kuin seurayhteisö. Toivon, ja uskon siihen, että fiksusti ajattelevat ihmiset tajuavat, että vaikeina hetkinä tarvitaan tukea", sanoo Tuutti.

- Olen ollut monessakin seurassa tulosten valossa haastavassa tilanteessa, niin esimerkiksi työmoraalin katoaminen on melko yleistä, ja se oli itselleni suurin pelko, että jos se ei ole kunnossa, niin sitten on todella paljon hommia. Mutta, se huoli on poissa ja on mahtava nähdä joukkueesta, että mitä vain tehdään niin työmoraali on kunnossa ja silloin ne hienosäädöt on paljon pienempiä

Joukkueiden lähtökohdat myös pelaajatilanteen suhteen ovat hyvin samankaltaiset, sillä molemmilta on sivussa muutama runkopelaaja pelikielloista johtuen. Hakalta korttitili viime ottelussa täyttyi Atte Sihvosella ja Fallou Ndiayella, kun taas Ilvekseltä pelikieltoja kärsivät Felipe Aspegren, Seydine N'Diaye ja Mohammed Umar.

Koskilaisille positiivinen uutinen on se, että Mehdi Boukassi on kuntoutunut ja perjantaina käytettävissä. Muita poissaoloja ei valkopaidoilla ole, joten valmennuksella on jälleen enemmän vaihtoehtoja tarjolla, kuin pöytäkirjaan mahtuu.

Ilvekseltä on lisäksi todennäköisesti poissa loukkaantumisen vuoksi viime viikot sivussa ollut Doni Arifi.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Nieminen Juho

Ilves - FC Haka Ratinan Stadionilla perjantaina 4.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. Ottelu on Ruudun studio-ottelu ja lähetys alkaa jo kello 17.15 studio-osuudella.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Hakan verkkosivut