AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

12

(0-1)

Yleisöä 3572

FC Haka
4-3-3
vko.31 // 4.8.2023

Hakalle isot pisteet Pirkanmaan paikallisessa (Ilves-FC Haka 1-2)

Hakalle isot pisteet Pirkanmaan paikallisessa (Ilves-FC Haka 1-2)

Kuva: Jimi Soinila

Ilves pelasi perjantai-iltana pirkanmaalaista paikallisvastustajaansa FC Hakaa vastaan molempien joukkueiden kannalta massiivisista sarjapisteistä.

Sarjan pohjimmaisena otteluun lähtenyt Haka haastoi kotijoukkuetta heti alusta alkaen, kun vieraat loivat painetta ja useamman tilanteen Ilveksen maalille jo ottelun alkuvaiheessa. Ilveksen maalilla tuttuun tapaan torjunut Otso Virtanen piti keltavihreät pelissä useampaan otteeseen ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.

Ilves sai huteran näköisen alun jälkeen hieman otetta pelistä ja Lauri Ala-Myllymäki oli kotijoukkueen ensimmäinen laukoja, kun useamman metrin tilaa löytäneen hyökkäävän keskikenttäpelaajan laukaus boksin ulkopuolelta viuhui yli maalista. Ala-Myllymäelle siunautui myös kenties kotijoukkueen ensimmäisen jakson paras paikka, kun Ilves-kasvatti pääsi ohjaamaan palloa ilmasta muutaman metrin päässä maalista, mutta osuma palloon oli epäpuhdas ja peliväline tarttui Aatu Hakalan näppeihin Hakan maalilla.

Noin kymmenen minuuttia ennen taukoa nähtiin läpimurto tulostaululle, kun vieraat murtautuivat oikealta Ilveksen alueelle ja matala keskitys löysi maalin edestä Elias Mastokankaan, jolla oli helppo työ ohjata pallo maaliin. Ilves otti jakson lopussa hallinnan pelistä, mutta ei saanut luotua todellista uhkaa vieraiden maalille

Ilves teki toisen jakson alkuun yhden vaihdon, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa avauskokoonpanossa ollut Leo Kyllönen teki tilaa Méry Traorélle. Keltavihreät saivatkin lisää puhtia hyökkäämiseensä heti jakson alussa ja Hakan boksissa nähtiin useita vaarallisia tilanteita jo toisen jakson ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

Ilves ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään painettaan ja vierasjoukkue kävi kuittaamassa ottelun toisensa vastahyökkäyksestä, kun ensimmäistä otteluaan valkeakoskelaisten avauskokoonpanossa pelannut Maissa Elhadji Fall tuplasi vieraiden johdon viimeistelemällä vastahyökkäyksen.

Ilves reagoi takaiskuun tuplavaihdolla, kun hieman ennen tunnin täyttymistä Oiva Jukkola ja Noel Hasa tekivät tilaa Sebit James Ngorille ja Yusif Moussalle.

Muutama minuutti kentälle tulonsa jälkeen Ngor päätti yrittää ilmoittautua Kauden Maali -kisaan, kun australialaiskärki näki Hakalan ulkona maaliltaan ja lähetti laukauksen ilmaan noin neljästäkymmenestä metristä, mutta pallo tippui sivuverkon puolelle.

Ilveksen paine vieraiden alueelle kasvoi kasvamistaan ja lopulta palkinto tuli kenties juuri oikealle miehelle, kun Santeri Haarala sai ujuettua vasurin laukauksen rangaistusalueen rajalta maalin alakulmaan ohi Hakalan.

Hyökkääjä oli lähellä tuplata illan maalisaldonsa ja tuoda Ilveksen tasoihin aivan lisäajan viimeisillä hetkillä, kun Adam Larsson oli puskenut Jorginhon keskityksen yläriman kautta maaliviivan päälle ja Haarala yritti siirtää pallon maalin senttien päästä, mutta jokin yhdistelmä Aatu Hakalaa, Haka-puolustusta ja korkeampia voimia, piti pallon ulkona maalista.

Aika pelikellossa ehti loppua ennen seuraavaa maalipaikkaa ja erotuomari Denis Antamon loppuvihellys merkitsi Pirkanmaan paikalliskamppailun voittoa ja kolmea pistettä valkeakoskelaisille.