AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 4.8.2023

Pirkanmaan derbyssä isot panokset – ”Molemmat kaipaavat kolmea pistettä”

Pirkanmaan derbyssä isot panokset – ”Molemmat kaipaavat kolmea pistettä”

FC Haka ja Ilves taistelevat Pirkanmaan herruudesta perjantaina. (Kuva: Jussi Rämä)

Perjantain Pirkanmaan paikalliskamppailussa on jopa normaalia enemmän panosta tällä kertaa, kun sekä Ilves että FC Haka ovat kipeästi pisteiden tarpeessa. Molemmilla joukkueilla edellisvoitosta on kulunut jo pitkä tovi ja paluu voittokantaan olisi tärkeä.

Ruudun asiantuntija Mika Hilander on kokenut derbyn molempien joukkueiden riveissä. Hän tiedostaa ottelun alueellisen tärkeyden molemmille seuroille.

- Onhan siinä Pirkanmaan herruus kyseessä. Kovia pelejä, ja mitä tuossa Haka nousi Ipan jälkeen liigaan, niin se oli vähän isoveli-pikkuveli siinä kohtaa. Kaupunkien koossakin on aika iso ero, mikä asettaa siihen vähän sellaisen isoveli-pikkuveli-asetelman, Hilander luonnehtii Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Haka on tietenkin menestyneempi seura historiassa. Hakalla on valtavat perinteet ja hieno seura, mutta ei sitä kukaan siellä kentällä halua hävitä. Ei tietenkään mitään peliä, mutta osa Hakankin pelaajista asuu Tampereella ja niihin Ilveksen pelaajat törmäilee keskenään mahdollisesti kaupungilla, niin et sinä halua olla se, joka on viimeksi hävinnyt.

Joukkueiden tulokset ovat olleet vahvasti mollivoittoisia viime aikoina. Hakan edellisestä voitosta on vierähtänyt jo lähes kolme kuukautta ja Ilveksenkin edellinen täysi pistepotti on toukokuun lopulta. Haka on pudonnut sarjataulukossa viimeiseksi eikä Ilveksellä ole kuin neljän pisteen hajurako Hakaan.

- Karseessa tuloskunnossa molemmat jengit. Jos kesä- ja heinäkuu menee futiksessa ilman voittoja, niin ei hyvältä näytä. Molemmat kaipaavat kolmea pistettä. Se on kova lähtökohta tuohon peliin. Hakalla on vielä tuo Lahti-tasuri, he kaipasivat siitä jo voittoa ja nyt alkaa Hakalla olla aika oikeasti ruveta voittaan pelejä. Ilves voi vielä tasurilla vähän seivata itseään, että Haka ei ainakaan saa kiinni Ilvestä, mutta tiukassa paikassa ovat molemmat jengit, Hilander arvioi ottelun lähtökohtia.

Uusin Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

Ilves - FC Haka Ratinan Stadionilla perjantaina 4.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. Ottelu on Ruudun studio-ottelu ja lähetys alkaa jo kello 17.15 studio-osuudella.

Lisää uutisia