AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 2905

HJK
4-3-3
vko.26 // 26.6.2023

Ennakko: FC Haka-HJK

Ennakko: FC Haka-HJK

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

FC Haka palaa tositoimiin tiistaina herkullisella ottelulla, kun HJK saapuu Tehtaan kentälle Suomifutiksen klassikko-ottelussa.

Kansainvälinen maajoukkuetauko sekä juhannusviikonloppu toivat kotimaisen jalkapallon pääsarjaan reilun kahden viikon mittaisen tauon, jonka aikana Klubi on päässyt harjoittelemaan. Harjoitusvahvuudesta puuttui tosin runsaasti tuttuja kasvoja, kun peräti kymmenen edustusjoukkueen pelaajaa sekä kolme valmennusryhmän jäsentä oli maajoukkuetehtävissä.

– Ensin lepäsimme ja sitten harjoittelimme vähän pienemmällä ryhmällä. Saimme muutamille pelaajille tärkeitä treenejä alle. Koko joukkue on ollut kasassa torstaista asti parin päivän juhannusbreikkiä lukuun ottamatta, ja kilpailutilanne on kova, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut FC Haka on ollut yksi kauden heikoimpia suorittajia, kun pisteitä on kertynyt 12 ottelusta ainoastaan kymmenen. Viimeisin voitto on toukokuun 9. päivältä, jonka jälkeen voitottomia otteluita on kertynyt seitsemän. Perinteinen valkeakoskelaisseura löytyykin vasta sarjataulukon kymmenenneltä sijalta.

Myös HJK:n vire oli touko-kesäkuun taitteessa heikko, mutta nyt kurssi vaikuttaisi kääntyneen. Maajoukkuetaukoa edeltäneet niukat voitot FC Lahdesta ja KTP:stä eivät olleet pelillisesti kaikista kauneimmat, mutta täydet pisteet olivat tiukassa kärkitaistossa sitäkin tärkeämmät.

– Sarja jatkuu mielenkiintoisista asetelmista. Lähdemme jatkamaan kahden voiton putkea, totesi Koskela.

HJK on ollut vuosien saatossa Hakalle hankala vastus ja Hakan voittoa Klubista on odotettu lähes 15 vuotta. Hakan Janne-Pekka Laine uskoo, että putki päättyy tiistaina.

– Ei jää ainakaan tahtotilasta kiinni. Se on varma homma. Paljon ollaan joukkueen kanssa puhuttu tästä tilanteesta ja tuossa on paljon niitä pelaajia, jotka ovat olleet pari kautta sitten taistelemassa putoamisesta. Ja muutama, jotka ovat olleet sitä ennenkin jo. Paljon ollaan puhuttu, että siihen ei lähdetä, että kausi menee siihen, että viikosta toiseen taistellaan putoamista vastaan. Jokainen haluaa kääntää kelkan.

- Kun ammatikseen pelaa futista, niin se määrittää myös aika paljon muutakin elämää. Kyllä se painaa mieltä, kun pelit olivat tuollaista, mitä ne viimeisen kuukauden oli. Energiaa löytyy ja jokainen tulee kaikkensa antamaan.

HJK:n terveystilanne on tällä hetkellä erinomainen. Tiistain ottelusta ovat sivussa ainoastaan pitkäaikaispotilaat Valtteri Moren ja Oliver Pettersson.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Jantunen Olli
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Nieminen Juho

Pieni nokittelu ennakkoon kuuluu klassikon luonteeseen.

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko tiistain kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Haka - HJK Tehtaan kentällä tiistaina 27.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. Haka-HJK on myös Ruudun studio-ottelu ja lähetys alkaa jo kello 17.15.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, HJK:n verkkosivut