AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 27.6.2023

Mehmet Hetemaj ei usko HJK:n pääsevän helpolla – ”Valkeakoskella ei ole helppoa pelata”

Mehmet Hetemaj ei usko HJK:n pääsevän helpolla – ”Valkeakoskella ei ole helppoa pelata”

Haka ja HJK iskevät yhteen tiistaina. (Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä)

Tiistain Ruudun studio-otteluna nähdään suomalaisen jalkapallon Klassikko, kun FC Haka isännöi HJK:ta. Historiaa ja sarjataulukkoa peilaten HJK lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta Mehmet Hetemaj ei odota ottelusta läpihuutojuttua HJK:lle.

Hetemaj on itsekin päässyt pelaamaan Klassikossa ja tiedostaa joukkueiden välisen historian.

- Mielenkiintoinen matsi. Jokainen meistä tietää, että se on Suomi-futiksen historiassa se isoin klassikko. Joskus aikoinaan oli siinä Suomen kaksi parasta joukkuetta. Muistan itsekin, kun pääsin joskus Tehtaan kentälle pelaamaan. Olisiko ollut ensimmäinen avauksen ottelu tai toinen, mutta joka tapauksessa ne olivat suuria, isoja pelejä. Nyt on myös tiedossa sellainen. Sarjatilanne ja joukkueiden tilanne on tietysti vähän erilainen, mutta kyllä voisi sanoa, että yksittäisistä peleistä se ainutlaatuisin, Hetemaj ennakoi Veikkausliiga-podcastissa.

Ottelun lähtökohdat ovat selvät, mutta Hetemaj'n mukaan Hakalla on omat mahdollisuutensa.

- Valkeakoskella ei ole helppoa pelata. Jos on tiedossa kuuma keli, niin se kenttä on aika kuiva. En ole ihan varma, mikä se kastelujärjestelmä siellä on, mutta itse pelanneena se tuo haasteen siinä, että pallo ei liiku hirveän nopeasti. Ja jos Haka ottaa vaikka taktiikan siinä, että he pyrkivät puolustamaan syvällä, matalalla omalla alueella ja iskemään nopeasti vastaan, niin se on mille vaan joukkueelle, ei vain HJK:lle, vaikea pelata joukkuetta vastaan, jolla on alhaalla monta pelaajaa. Nämä asiat tuottavat vaikeuksia HJK:lle.

- Tietysti Haka on todella hyvä vastahyökkäyksissä. Ei niin hyvällä mallilla kuin viime vuonna, mutta he ovat joka tapauksessa päässeet niihin tilanteisiin. Se viimeinen suoritus on jäänyt viime vuodesta, mutta kyllä siellä on monia asioita. Heidän laitapelaaminen on mielestäni hyvällä mallilla. He luovat lähimmän miehen juoksuja paljon ja pääsevät murtautumaan laidalta aika hyvin. Kyllä siellä on monta hyvää elementtiä, jotka voivat tuottaa HJK:lle vaikeuksia.

Uusin Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

FC Haka - HJK Tehtaan kentällä tiistaina 27.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. Haka-HJK on myös Ruudun studio-ottelu ja lähetys alkaa jo kello 17.15.

Lisää uutisia