AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 27.6.2023

FC Hakan Siira nauttii pelaamisesta Tehtaan kentällä – ”Yleisö on aika rehellistä”

FC Hakan Siira nauttii pelaamisesta Tehtaan kentällä – ”Yleisö on aika rehellistä”

Tuure Siira on nauttinut yleisön läheisyydestä. (Kuva: Juha Tamminen)

Tiistaina Tehtaan kentällä pelataan taas Veikkausliigaa, kun FC Haka isännöi Klassikossa HJK:ta.

Haka palaa muutaman viikon tauolta tositoimiin ja vastus on kovin mahdollinen, kun hallitseva mestari HJK matkaa Valkeakoskelle suomalaisen jalkapallon Klassikkoon. Tuure Siiran mukaan joukkue pääsee haastamaan Klubia levänneenä ja intoa täynnä.

- Tämä on ainakin hyvä herätys päästä takaisin pelihommiin. Akut ovat täynnä ja mukava saada vastaan HJK. Porukkaa on varmaan tulossa taas paljon ja hieno peli edessä, Siira miettii joukkueen lähtökohtia Hakan sivuilla.

Tehtaan kentällä on alkukauden otteluissa nähty ennätyksellinen määrä yleisöä. Siira on nauttinut pelaamisesta uuden kotiyleisönsä edessä.

- Tykkään siitä energiasta mikä Tehtaan kentällä on. Yleisö on aika rehellistä ja pidän siitä. Kun ei kulje, niin siitä kyllä kuulee, mutta kun kulkee, niin yleisö on hienosti takana. Yleisö luo sitä energiaa myös meille kentälle.

Siira on usein pelannut Tehtiksellä vastustajan riveissä, mutta kotijoukkueen paita päällä tunne on erilainen. Tehtaan kentän tiivis tunnelma on tehnyt vaikutuksen oululaislähtöiseen pelaajaan.

- Silloin, kun pelasimme Ilveksen kanssa Tammelassa, niin oli vähän samantyylinen energia. Muutaman viime vuoden, kun pelasimme Ratinassa, niin se tunnelma ei välttämättä välittynyt ihan samalla tavalla kentälle, kun katsomot ovat aika kaukana. Olin jo ehkä vähän unohtanut sen fiiliksen pelata, kun katsomot ovat lähellä ja katsomossa on porukkaa.

Otteluiden jälkeen on muodostunut jo perinteeksi, että Hakan pelaajat käyvät antamassa nimikirjoituksia nuorille kannattajille. Tiistaina faneilla on mahdollisuus saada Siiran fanikuvaan nimikirjoitukset.

- Siinä on mukavaa nuorta intoa. Itsekin olen ollut samassa roolissa Oulussa ja olen hyppinyt ja huutanut nimmareiden perään. Muistan, jos joku jäi saamatta, niin se jäi harmittamaan. Se on itselleni mielekästä hommaa antaa lapsille takaisin ja he katsovat meitä ylöspäin. Emme saa pitää sitä itsestäänselvyytenä.

FC Haka - HJK Tehtaan kentällä tiistaina 27.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. Haka-HJK on myös Ruudun studio-ottelu ja lähetys alkaa jo kello 17.15.

Lisää uutisia