AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 2905

HJK
4-3-3
vko.26 // 27.6.2023

FC Haka ja HJK päätyivät pistejakoon (FC Haka-HJK 1-1)

FC Haka ja HJK päätyivät pistejakoon (FC Haka-HJK 1-1)

Ryan Mahuta toi Hakan tasoihin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka ja HJK tasasivat pisteet klassikossa, kun Tehtaan kentällä päädyttiin 1-1-tasapeliin.

Helsinkiläiset ottivat ottelussa odotetusti tahtipuikon haltuunsa ja menivät varsin nopeasti johtoon. Santeri Hostikka ohitti kuudentoista kulmalla Ryan Mahutan näyttävästi ja eteni päättäväisesti parilla askeleella kohti maalia laukoen pallon lopulta näyttävästi oikeaan etuylänurkkaan ottelun yhdeksännellä minuutilla.

Hakallakin oli ensimmäisellä jaksolla omat paikkansa. Lähimmäksi maalia pääsivät Haymenn Bah-Traore sekä Janne-Pekka Laine, jotka molemmat ajautuivat paikoissaan ehkä hivenen liian pieneen kulmaan ja HJK-maalissa pelannut Dejan Iliev pystyi peittämään etukulman riittävästi.

Ottelun kannalta yksi ratkaisevista asioista sattui ensimmäisen jakson lopulla, kun Joona Toivio liukui Tiemoko Fofanaa napit edellä pohkeeseen ja katseli sen jälkeen erotuomari Peiman Simanin nostamaa punaista korttia.

Kotijoukkue pääsi toiselle jaksolle hakemaan tasoitusta yhden miehen ylivoimalla, mikä tuottikin tulosta 57. minuutin kohdalla. Mahuta antoi kulman lyhyenä Laineella, joka hämäsi liikkeellään sen verran, että pystyi pelaamaan Mahutan oikealta maalintekopaikkaan. Nyt puolestaan Mahuta eteni muutamalla askeleella kohti maalia ja pääsi kauniisti vasurillaan sijoittamaan pallon kierteellä takanurkkaan.

Haka yritti loppuun asti rohkeasti hakea jopa voitto-osumaa, mutta sitä ei parista hyvästä tilanteesta huolimatta nähty.