AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-4-3

02

(0-1)

Yleisöä 1815

AC Oulu
4-3-3
vko.14 // 4.4.2023

Ennakko: KTP-AC Oulu

Ennakko: KTP-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Viime kauden päätteeksi paluun Veikkausliigaan tehnyt KTP avaa kautensa isännöimällä AC Oulua.

KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti tiedostaa kauden avausvastuksen kovuuden.

- Oulu on tosi kova vastus, kuten Liigacup ja tasainen finaali HJK:ta vastaan osoittivat. Oulu tähtää varmasti tällä kaudella eurokentille, sen verran paljon se on satsannut toimintaansa ja pelaajistoonsa, KTP:n päävalmentajana ensimmäistä kertaa liigapelissä toimiva Leppälahti sanoo seuran sivuilla.

AC Oulu on pelannut mainion talvikauden ja siitä osoituksena viime lauantaina pelattuun Liigacupin finaaliin pääsy. Tällä kertaa ei kirkkainta mitalia kaulaan ripustettu, niin se oli silti seurahistorian ensimmäinen mitali ja sillä on oma arvonsa, vaikka se saattaa karvaalta vielä hetken aikaa maistua. Ja pitääkin maistua, kun kyse on huippu-urheilusta. Nyt pitää kuitenkin kääntää katseet Veikkausliigaan. Joukkue piti eilen keskenään sisäisen palaverin, jossa päätettiin tavoite kaudelle, joka on olla yksi parhaista joukkueista ja ottaa paikka Eurokentiltä.

Kausi alkaa jälleen sarjanousijaa vastaan, kuten viime vuonna ja ottelu Tolsalla ei tule olemaan helppo, jos joku niin kuvittelee Ykkösestä noussutta kohtaan. Kotkassa on vastassa joukkue, jolla on alla hyvä talvikausi ja lisäksi kaupungissa on täysi tuki takana.

KTP on tehnyt tälle kaudelle yhteistyösopimuksen italialaisseura Venezia FC:n kanssa, josta on tullut useampi pelaaja lainalle. Joukkue menestyi Liigacupissa kohtuullisesti ja he pelasivat kolme ensimmäistä kierrosta ilman tappioita, joissa yhdessä komea voitto FC Interistä. Päävalmentaja Leppilahden suojatit ovat vahvistuneet viime kaudesta useamman hankinnan tullessa joukkueeseen ja monen ennakon perusteella voidaan odottaa pitkään aikaan parasta sarjanousijaa.

- KTP on hyvin organisoitu ja valmennettu joukkue, joka ansaitsee kaiken huomion. Heillä on lisäksi muutama todella hyvä hankinta, kuten de Vries, Furtado jne. Vaikka meillä oli lauantaina intensiivinen ottelu Liigacupin finaalissa ja pitkä matka takaisin Ouluun, niin koko joukkue on innoissaan Veikkausliigan alkamisesta.

- Terveystilanne on hyvä ja meillä on monta pelaajaa vapaana kokoonpanoon. Keskiviikkona joukkue on valmis ja tulee varmasti pelaamaan hyvin, AC Oulun päävalmentaja

Päävalmentaja Ricardo Duarte

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Honkanen Jukka
4.ET: Veini Turo

KTP-AC Oulu keskiviikkona 5.4. kello 18.00 Arto Tolsa Areenalla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KTP:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut