4-3-3
vko.14 // 6.4.2023

KTP taipui AC Oululle avauksessa (KTP - AC Oulu 0-2)

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP:n paluu Veikkausliigaan ei sujunut kotiyleisön toivomissa merkeissä, kun AC Oulu haki pisteet Arto Tolsa Areenalta lukemin 0-2.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, eikä kummassakaan kenttäpäädyssä todellisia vaaranpaikkoja nähty. 28. minuutilla AC Oulu kuitenkin iski. KTP avasi peliä huolimattomasti ja vieraat pääsivät iskemään nopean riiston jälkeen. Epäjärjestyksessä olleen kotkalaispuolustuksen hätäinen katko tuli suoraan Otso Liimatalle, joka laukoi takatolpan kautta lukemiksi 0-1.

KTP:n paras paikka tasoitukseen tuli tauon alla, kun Mika pelattiin nopeilla syötöillä puolittaiseen läpiajoon, mutta espanjalaiskärki ei kahdellakaan yrityksellä onnistunut ohittamaan Calum Wardia. Muuten KTP sortui turhan usein pitkiin avauksiin, joissa Mika joutui monesti vääntämään yksin kolmea oululaista vastaan.

Tauolle mentiin numeroissa 0-1.

Toiselle jaksolle KTP tuli vahvasti ja painoi pelin oululaismaalille, mutta aivan selkeitä maalipaikkoja ei kuitenkaan nähty. Muutaman läheltä piti -tilanteen jälkeen KTP sai kylmää vettä niskaansa. AC Oulu iski jälleen terävästi ja vasta vaihdosta kentälle tullut Rasmus Karjalainen niputti KTP-puolustuksen tuoreilla jaloilla ja pääsi nokikkain Rasmus Leislahden kanssa, eikä erehtynyt.

Hiukan myöhemmin oululaiset juhlivat jo 0-3-maalia, mutta Ashley Coffeyn katsottiin rikkoneen maaliviivalla Daan Klinkenbergia ja osuma hylättiin.

KTP ei luovuttanut ja painoi vielä pelin vieraiden maalille. Kotiyleisö kohahti, kun vaihdosta tullut Jack de Vries pamautti vapaapotkun 35 metristä oululaismaalin ristikkoon, mutta tilannetta katseella seuranneen Wardin helpotukseksi maalikehikko pelasti takaiskulta.

Lopun painostuskaan ei tuonut KTP:lle tulosta ja pisteet matkasivat Ouluun.