AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2023

"Pitää vain olla kliinisempiä viimeisellä sektorilla" - KTP-luotsi Leppälahti näki hyvääkin avausottelussa

"Pitää vain olla kliinisempiä viimeisellä sektorilla" - KTP-luotsi Leppälahti näki hyvääkin avausottelussa

KTP:n tehot olivat vielä hakusessa. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Veikkausliigakausi avattiin keskiviikkona Arto Tolsa Areenalla KTP:n isännöidessä AC Oulua.

KTP pystyi kehittelemään enemmän maalintekotilanteita kuin oululaiset, mutta sarjan pohjoisin joukkue vei pisteet mukanaan maalein 0-2 (0-1).

- Olimme valmistautuneet peliin hyvin ja meillä oli hyvä peliinlähtö, mutta kun tulee turpaan, niin pettymyshän tämä on. Tällaiset pelit vain pitäisi pystyä voittamaan, mutta Oulu on hyvä joukkue ja tulee varmasti olemaan taulukon yläpäässä, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Oulu iski avausmaalinsa 28.minuutilla, kun KTP:n toppari Michael Ogungbaro puski vieraiden Maximus Tainion keskityspallon suoraan hyvälle laukaisusektorille, nuorten maajoukkueessakin edukseen esiintyneelle, Otso Liimatalle. Viime kaudella futistoimittajien äänestyksessä liigatähdistöön päässyt 18-vuotias huippulahjakkuus ampui pallon tarkasti tolpan kautta maaliin.

KTP:llä oli ennen ja jälkeen Oulun osumaa pari hyvää paikkaa maalintekoon.

- Tällaisissa otteluissa se isoin asia on, että kun sinä saat ne tontit, niin ne pitää käyttää. Furtadon (Willis) pusku ja esimerkiksi Mikan läpiajo oli sellainen paikka, että pallo vain pitää laittaa pussiin. Niistä maalit, niin olisi ollut ihan erilainen peli, Leppälahti jutteli.

Toisella puoliajalla isäntien Georgios Manthatisin veto ja Ogungbaron pusku säikäyttivät vieraiden maalivahti Calum Wardia, mutta sitten kävi kuten usein käy. Kun et itse tee, niin vastustaja tekee.

- Molemmat Oulun maalit olivat vastaiskumaaleja. Niissä Oulu oli vaarallinen. Vastustajan vastaiskut pitää ottaa jatkossa paremmin. Harjoituksissa on käytävä läpi, mitä tehdään, kun meillä on pallo, ja mitä siinä menetyksen hetkellä pitää tehdä, Leppälahti totesi.

Vaikka tappio taatusti kotkalaisjoukkuetta rassaakin, oli raitapaitojen pelissä paljon hyvääkin.

- Meidän pitää vain olla kliinisempiä viimeisellä sektorilla. Hyvinä hetkinä olimme sellainen KTP, mitä olemme puolitoista vuotta jo olleet, Leppälahti painotti.

Lisää uutisia