3-4-3
vko.27 // 10.7.2022

KuPS murjoi FC Lahden (KuPS-FC Lahti 4-0)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran Veikkausliiga-kausi jatkui voitokkaana, kun keltapaidat murjoivat FC Lahden nurin maalein 4-0 (1-0).

KuPS loi ottelussa hurjan määrän maalipaikkoja, eikä keltapaitojen pelaamisessa ollut merkkejäkään minkäänlaisesta välipelistä kahden euro-ottelun välissä. Keltapaidat vaihtoivat torstain FC Dila -ottelun avauskokoonpanosta viisi pelaajaa, mutta viime otteluissa hieman vähemmälle vastuulle jääneet pelaajat vastasivat päävalmentaja Simo Valakarin huutoon upealla tavalla.

Ottelun ensimmäisellä 45-minuuttisella KuPS loi lukuisia erinomaisia maalipaikkoja monipuolisen hyökkäyspelaamisen kautta, mutta FC Lahden maalilla Antonio Reguero venyi kerta toisensa jälkeen komeisiin torjuntoihin.

Erikoistilanteet olivat kuopiolaisilla todella vaarallisia ja ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiinkin kulmapotkusta. Diogo Tomas jatkoi etutolpalta Sebastian Dalhströmin kierteisen keskityksen taka-alueelle, josta Saku Savolainen pääsi siirtämään pallon tyhjään reppuun.

FC Lahden ainoat mahdollisuudet vaikuttivat olemaan vastahyökkäyksissä. Joukkue puolusti omaa aluettaan todella matalalla ja pyrki pallon saadessaan iskemään suoraviivaisteen hyökkääjiensä kautta KuPS:n selustaan. Keltapaitojen puolustus kuitenkin selvitti varsin vaivatta lahtelaisvieraiden harvat hyökkäysyritykset.

Toisella puoliajalla vierailijat saivat hetkittäin myös hieman pidempiä pallonhallintajaksoja, mutta murtautuminen erinomaisesti puolustaneiden isäntien alueelle oli kovin vaikeaa.

Pelin jonkinasteinen ratkaisu nähtiin 73. minuutilla. Vain reilut viisi minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Anton Popovitch kenkäisi noin 20 metristä komean kaukolaukauksen etualanurkasta sisään ja kanarialinnut karkasivat kahden maalin johtoon.

10 minuuttia Popovitchin osumasta ottelu ratkesi lopullisesti, kun Gabriel Bispo survoi maalin edestä kauden neljännellä osumallaan keltapaidat kolmen maalin johtoon.

Bispon maalista ottelua edettiin vain parisen minuuttia, kun Tim Väyrynen puttasi lähietäisyydeltä pallon tyhjiin Popovitchin loistavasta alustuksesta.