AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 10.7.2022

KuPS:n Valakari iloisena: "Meidän pukukoppi on täynnä fantastisia jätkiä"

KuPS:n Valakari iloisena: "Meidän pukukoppi on täynnä fantastisia jätkiä"

KuPS nautiskeli neljä maalia. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseura jyräsi sunnuntaina FC Lahden nurin maalein 4-0 (1-0).

Päävalmentaja Simo Valakari myhäili tyytyväisyyttään taiston tauottua. Erityisen ylpeä hän oli viime otteluissa vähemmälle peliajalle jääneiden pelaajien suorittamisesta Lahti-ottelussa.

Ottelussa nähtiin myös yksi Veikkausliiga-debyytti, kun Tony Miettinen vaihdettiin kentälle ottelun viimeiselle 10-minuuttiselle.

- Meidän pukukoppi on täynnä fantastisia jätkiä. Meillä ei ole vaihtopelaajia tai avauksen pelaajia, vaan valitsemme jokaiseen otteluun juuri siihen sopivimman yksitoistikon. Teimme tähän peliin viisi vaihtoa avauskokoonpanoon edellisestä ottelustamme, mutta se ei näkynyt millään pelaamisen tasossamme. Oli ilo nähdä hieman vähemmälle vastuulle jääneiden pelaajien erinomaiset onnistumiset kentällä, päävalmentaja hehkuttaa KuPS:n verkkosivuilla.

Valakari korosti ennen ottelua pelin merkitystä ja joukkueen iskukyky ja lataus olikin huippuluokkaa.

- Torstain europelin jälkeen siirsimme katseemme täysin tähän Lahti-otteluun ja puhuimme viime ajat siitä, että tämä on kauden tärkein ottelumme. Onnistuimme valmistautumaan henkisellä puolella tähän vaikeaan otteluun kahden tärkeän europelin välissä loistavasti. Näin tekevät huippujoukkueet – haluamme pysyä loppuun asti mukana jokaisessa kilpailussamme ja säilyttää korkea pelaamisen taso illasta toiseen, Valakari muistuttaa.

Palautumisaika FC Lahti-ottelun jälkeen jää kuopiolaisten riveissä vähiin, sillä jo maanantaina joukkue suuntaa kohti Georgiaa.

- Lähdetään nauttimaan toisesta osaottelusta ja katsotaan, millainen ympäristö vastassamme on. Stadion tulee olemaan täynnä ja kotijoukkueen takana on fanaattinen kotiyleisö. Ensimmäinen osa näytti, että vastassamme on todella laadukas joukkue, mutta jos pystymme pelaamaan omaa peliämme ja olemme järkeviä, tiedän, että pystymme satuttamaan heitä myös vieraskentällä, KuPS-luotsi päättää.

Lisää uutisia