AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

40

(1-0)

Yleisöä 1910

FC Lahti
3-4-3
vko.27 // 9.7.2022

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Kuva: Juha Leskinen

KuPS isännöi sunnuntaina Väre Areenalla FC Lahtea, joka on saanut uutta pontta valmentajanvaihdoksen myötä.

FC Lahti on kerennyt olla uudessa valmennuksessa noin kaksi viikkoa ja sinä aikana joukkue on pelannut yhden liigaottelun ja yhden Suomen Cup -ottelun. Lahti on napannut molemmista 2-1-lisäaikavoitot. Viime viikonloppuna lahtelaiset nousivat 1-0-tappioasemasta 2-1-voittoon FC Interiä vastaan. Kevin Kouassivi-Benissan tasoitti ottelun ensimmäisen jakson lopussa ja Macoumba Kandji viimeisteli pilkulta voittomaalin aivan ottelun lopussa.

Lahtelaisten otteet ovat parantuneet ja joukkue on kyennyt luomaan riittävästi maalipaikkoja. Sunnuntain ottelussa maalipaikat pitää kuitenkin käyttää hyväkseen tehokkaasti, jotta pisteet matkaisivat Lahteen. Joukkueen koko kauden ongelmana on ollut oman pään puhtaanapito ja siihen Lahti on keskittynyt harjoitusviikolla. Lahti joutuu lähtemään Kuopioon kuitenkin ilman pelikieltoista topparia Alan Henriqueta, jolle lätkäistiin kahden ottelun lisäpelikielto. Myös Pyry Lampinen ja Arttu Heinonen ovat varmasti sivussa ottelusta.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari vakuuttaa, että FC Lahti ottelun pelaajavalinnoissa ei paina tulevan torstain euro-otteluparin toinen osaottelu Georgiassa.

- Torstaina FC Dila pelin jälkeen siirsimme välittömästi katseemme FC Lahti-otteluun. Veikkausliiga on tärkein kilpailumme ja siten sunnuntaina on viikon tärkein pelimme. Nämä ovat niitä otteluita, jotka voittamalla saamme mahdollisuuden pelata europelejä myös ensi kesän", Valakari arvioi.

- Valitsen aina parhaan joukkueen kyseiseen peliin. Lahti on viime aikoina piristynyt ja pelaajat haluavat varmasti näyttää uudelle valmentajalleen, että ovat pelipaikan arvoisia. Heillä on todella vaarallisia yksilöitä, jotka ovat hyökkäyssuuntaan poikkeuksellisen vaarallisia, KuPS-luotsi jatkaa.

Joukkueet kohtasivat Lahdessa tämän vuoden huhtikuussa. KuPS meni vartin kohdalla johtoon, kun Jānis Ikaunieks ohjasi Henri Toivomäen keskityksen verkkoon. Kuopiolaisten Joona Veteli osui ottelussa kertaalleen yläputkeen. Lisäajalla Pyry Lampinen pääsi parhaaseen lahtelaispaikkaan, mutta Lampisen tulinen veto osui pystypuuhun. Näin KuPS voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen.

FC Lahti kävi tänä vuonna nappaamassa Väre Areenalta voiton Kuopion Elosta Suomen Cupissa, mutta edellisestä liigavoitosta samaisella areenalla on vierähtänyt tovi. Kaudella 2015 Lahti haki 3-0-voiton KuPS:sta nykyisen KuPS-kapteenin Henri Toivomäen osuessa ensimmäistä kertaa lahtelaisten paidassa.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Koskinen Samu
4.ET Nevalainen Ville

KuPS - FC Lahti Väre Areenalla sunnuntaina 10.7. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut