5-3-2
vko.17 // 29.4.2022

KuPS jatkaa voittokannassa (KuPS-VPS 3-1)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran loistava alkukausi sai jatkoa Kuopion Väre Areenalla, kun keltapaidat kaatoivat Vaasan Palloseuran maalein 3-1 (2-0).

Alkukauden hyväksi havaitun tavan mukaan KuPS aloitti myös VPS:aa väkevästi. Kuopiolaiset rakensivat ensimmäisen viiden minuutin aikana kaksi erinomaista maalipaikkaa, mutta viimeiseen linjaan maalintekoon nousseet Diogo Tomas ja Henry Uzochukwu eivät onnistuneet ohittamaan VPS-vahti Oskari Forsmania.

Seitsemännellä peliminuutilla sitten heilahti. Joona Veteli asteli antamaan vapaapotkua noin 25 metristä ja laukoi pallon ovelasti etunurkasta sisään ohi keskityspalloa haistelleen Forsmanin.

Avausjaksoa vietiin vahvasti KuPS:n sävelissä ja Henry Uzochukwu oli reilun 20 minuutin jälkeen jälleen pahanteossa, mutta nigerialaispakin laukaus viuhui niukasti etutolpan väärälle puolella.

Diogo Tomasille siunaantui myös loistava paikka reilun puolen tunnin pelin jälkeen, mutta irtopalloon voimalla tällänneen topparin laukaus viuhui taivaisiin.

10 minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua kuopiolaiset pelasivat hitaan hyökkäyksen päätteeksi Anton Popovitchin päätyrajalle, joka siirsi pallon maalin eteen. Tim Väyrynen syöksyi nälkäisimpänä tilanteeseen ja ohjasi kauden neljännellään KuPS:n 2-0 johtoon.

Toisen jakson alun KuPS oli jälleen vahva ja kontrolloi pelitapahtumia. Mitä pidemmälle jakso kuitenkin eteni, sitä paremmin vierasjoukkue VPS alkoi ottamaan otetta kenttätapahtumista. KuPS joutui puolustamaan ajoittain syvälläkin pidempiä ajanjaksoja ja lopulta vaasalaisten painostus tuotti tuloksen. 73. minuutilla noin 10 minuuttia aiemmin kentälle tullut brassipelaaja Talles rikkoi VPS-pelaajaa rangaistusalueella ja erotuomari Ville Nevalainen määräsi pallon pilkulle. Seuranneen rankkarin laukoi varmasti maaliin VPS-ikoni Sebastian Strandvall.

Kavennusosuma antoi vieraille lisää energiaa ja KuPS:n tilanne näytti ajoittain tukalalta. Viimeiselle kymmenminuuttiselle KuPS sai kuitenkin peliään hieman paremmin auki ja iski vielä kertaalleen. Tällä kertaa VPS pelaaja rikkoi keltapaitaa, kun Joonas Vahtera repi Henry Uzochukwun kentän pintaan rankkarialueella. Anton Popovitch upotti täplältä KuPS:n 3-1 maalin, kun pelikellossa oli 83 minuuttia.

KuPS:n kolmas maali tappoi lopullisesti pelin, eivätkä vieraat toipuneet kahden maalin takaa-ajoasemasta enää toistamiseen. Näin KuPS purjehti kotiyleisön riemuksi kauden viidenteen voittoonsa ja vankisti asemaansa sarjakärjessä.