AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 30.4.2022

"Annettiin kolme maalia ihan liian helpolla" - Nuorela manasi VPS.n virheitä

"Annettiin kolme maalia ihan liian helpolla" - Nuorela manasi VPS.n virheitä

Jussi Nuorela löysi hyvääkin perjantain ottelusta. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS pelasi perjantai-iltana Kuopiossa KuPS:n vieraana.

Ensimmäinen puoliaika meni KuPS:n hallinnassa, mutta toisella puoliajalla VPS pääsi hyvin peliin mukaan. Lopulta KuPS oli parempi lukemin 3–1.

Vepsun päävalmentaja Jussi Nuorela oli pettynyt ensimmäisen jakson suoritukseen, mutta toisessa puoliajassa oli paljon positiivistakin.

– Ensimmäinen jakso oli vaikea, ennen kaikkea sen takia, että hukattiin tosi paljon palloja helpoissa tilanteissa. Syötettiin huonosti, ja sen takia jouduttiin puolustamaan tosi paljon. Tietysti KuPS on todella hyvä joukkue liikuttamaan ja pitämään palloa, niin olisi tosi tärkeää pystyä myös itse pitämään palloa. Nyt annettiin helpoissakin tilanteissa huonoja syöttöjä, niin kyllähän se oli vaikeaa päästä peliin mukaan. Tietysti sekin vaikutti, että alkuun tuli se harmillinen ensimmäinen maali, ja sen jälkeen vielä se toinenkin maali, mikä lähti pahasta harhasyötöstä.

- Olimme altavastaajia ensimmäisellä puoliajalla, mutta siltikään meidän ei olisi välttämättä tarvinnut olla häviöllä. Kummatkin maalit niin sanotusti lahjoitettiin vastustajalle. Pystyttiin kuitenkin pitämään KuPS ihan älyttömän vaarallisilta paikoilta pois. Siinä mielessä oli kyllä harmillinen ensimmäinen jakso, että tuommoiset maalit annettiin heille, summaa Nuorela ensimmäisen jakson.

VPS pani kuitenkin KuPS:n lopulta melkoisen ahtaalle.

– Toisen jakson alkuun peli näytti vielä vähän samalta. KuPS piti aika paljon palloa, ja jouduttiin puolustamaan syvältä. Sitten pikkuhiljaa päästiin siihen peliin mukaan. Sitten kun meillä alkoi syötöt osumaan kohdille, ja ehkä KuPS myös vähän passivoitu, niin me rupesimme saamaan tosi hyviä ja pitkiä pallonhallintajaksoja. Saatiin painetta KuPS:n päähän, ja pystyttiin luomaan muutama tilannekin siinä. Sitten kun saatiin se 2–1 maali, niin hallinta vain jatkui, ja meillä oli tosi hyvä vaihe ja ote pelistä. Saatiin KuPS aika ahtaalle ja puolustuskannalle, ja haettiin sitten tasoitusta tosissaan siinä. Siitä tietysti hatunnosto jätkille, että pystyttiin hallitsemaan KuPS:n tasoista joukkuetta tuolla tavalla.

- Mutta sitten annettiin se kolmas maali rankkarista, mikä oli tosi harmillinen juttu. Siinä tuli semmoinen kömmähdys, ja sitten peli oli tavallaan ohi siinä kohtaa. Siinä kuitenkin olisi ollut vielä reilu 10 minuuttia aikaa hakea sitä tasoitusta, ja kyllä me siihen loppuun sitten saatiin vielä ihan hyvää painetta. Toki kahden maalin takaa on aika vaikeaa tulla takaisin. Vaikka oltaisiin saatu vielä yksi maali siihen, niin sekään ei olisi vielä riittänyt. Mutta kaiken kaikkiaan ensimmäinen jakso oli vaikea ja toinen jakso oli todella hyvä, kertoo Nuorela toisesta puoliajasta.

Tappiosta huolimatta perjantain ottelusta voi Nuorelan mukaan ottaa mukaan paljon positiivista. Virheet kuitenkin jäivät harmittamaan.

– Pelaajien pitää saada paljon itseluottamusta siitä, että me pystymme laittamaan KuPS:n tasoisen joukkueen noin ahtaalle. Mutta se on tietysti edelleenkin fakta, että annettiin kolme maalia ihan liian helpolla KuPS:lle. Silloin tietysti kun antaa kolme maalia vastustajalle, niin vaikeahan sitä on pisteitä saada, eikä silloin kyllä ansaitsekaan niitä. Meidän pitää päästä eroon noista virheistä. Se on ihan sama kuinka hyvin me pelataan, jos me päästetään noin paljon maaleja per peli, kommentoi Nuorela.

– Luottavaisin mielin kuitenkin mennään eteenpäin. Taas oli peli, missä oli mahdollisuus saada pisteitä. Meidän peli mahdollistaa sen, että tähänkin mennessä jokaisesta pelistä olisi voinut saada pisteitä. Se antaa uskoa tähän jatkoon, ja siihen että pisteitä tulee, summaa Nuorela vielä loppuun.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia