AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3
#7 Veteli #9 Väyrynen #14 Popovitch

31

(2-0)

Yleisöä 1664

VPS
5-3-2
#8 Strandvall
vko.17 // 28.4.2022

Ennakko: KuPS-VPS

Ennakko: KuPS-VPS

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu perjantaina, kun keltamustat isännöivät Vaasan Palloseuraa.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari on saanut ladattua miehistönsä huippuiskuun heti sarjakauden ensimetreiltä lähtien. Valakari on luonnollisesti hyvin tyytyväinen vahvasta kauden alusta, mutta muistuttaa, ettei alkukauden vahvat peliesitykset tule itsestään.

- Tuloksellisesti ja pelillisesti olen tosi tyytyväinen alkukauteemme. Perjantaina VPS:aa vastaan se ei kuitenkaan merkkaa enää mitään, kun pelipaidat laitetaan päälle ja pisteistä taistelu alkaa. Jälleen kerran meidän pitää laittaa kentällä kaikki likoon, jotta voimme menestyä. Haluamme näyttää loistavalle kotiyleisöllemme, miten laadukkaasti me pystymme pelaamaan, Valakari miettii.

VPS on vahvan kahden ensimmäisen ottelun jälkeen jäänyt pisteittä viimeisestä kahdesta pelistä. Vaikka pisteitä ei ole tullut, on VPS taistellut pisteistä aina loppuun saakka. Toissakierroksella VPS taipui kotonaan tiukan 90-minuuttisen jälkeen HJK:lle numeroin 0–1. Viime viikolla Vepsun loppukiri pisteistä jäi hieman liian myöhäiseksi, kun VPS:n ja Ilveksen kamppailu Ratinan Stadionilla päättyi Ilveksen 3–2 voittoon. Molemmista Vepsun maaleista vastasi puolustaja Mikko Pitkänen. Helpolla pisteet eivät lähde takaisin Vaasaan huomisestakaan ottelusta, sillä vastaan asettuu Veikkausliigaa puhtaalla pelillä johtava KuPS.

– Tässä on nyt pari yhden maalin tappiota harmillisesti takana, että pisteitä voisi olla enemmänkin. Varsinkin se, että ei saatu Ilves pelistä parempaa tulosta aikaan on jäänyt jonkin verran hampaankoloon, kertoo VPS:n valmentaja Henri Sillanpää.

Talven Liigacupin ottelussa VPS haastoi KuPS:aa aktiivisella prässipelillään. Perjantain otatuksessa onkin mielenkiintoista nähdä, tulevatko vaasalaiset hakemaan hyvää tulosta tiiviin ja matalan puolustamisen, vai aktiivisen pallottoman pelaamisen kautta.

- VPS pelaa hyvää jalkapalloa ja heidän pelaamisessaan on selkeä idea ja päämäärä. Saamme vastaamme takuulla ennakkoluulottoman vastustajan ja meidän on oltava äärimmäisen tietoisia siitä, mitä vastaan tulee. Se, että vastustajallamme on selkeä tapa pelata antaa toisaalta myös meille selkeämmän mahdollisuuden miettiä, missä iskunpaikkamme ovat.

- VPS:n pelaaminen ei missään nimessä ole sattumanvaraista, Valakari luotaa.

Vaasassakin on pantu merkille, että KuPS on aloittanut Veikkausliigakautensa odotetusti erittäin vahvasti, neljästä ottelusta on tarttunut neljä voittoa. Tämän lisäksi viimeisessä kahdessa ottelussa KuPS:n oma maali on pysynyt puhtaana.

– Päästään kohtaamaan yksi Suomen tämän hetken huippujoukkueista, joten haaste tulee olemaan kova, mutta mielenkiintoinen. KuPS on aloittanut tuloksellisesti todella hyvin, niin totta kai he ovat lähtökohtaisesti ennakkosuosikkeja, mutta lähdetään haastamaan heidät. Me osoitimme täällä HJK:ta vastaan, että pystytään pelaamaan ja parhaimmillaan haastamaan noita isoja joukkueita.

- Pitää kyllä onnistua kaikilla osa alueilla hyvin, että saataisiin sieltä hyvä tulos aikaiseksi, ja siihen ollaan myös nyt valmistauduttu, Henri Sillanpää kommentoi.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Haapakoski Miikka


KuPS-VPS Väre Areenalla perjantaina 29.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut