AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 29.4.2022

"Ei ollut parhaita pelejämme, mutta olen ylpeä pelaajista" - Simo Valakarille maistuu KuPS:n voittoputki

"Ei ollut parhaita pelejämme, mutta olen ylpeä pelaajista" - Simo Valakarille maistuu KuPS:n voittoputki

KuPS kaatoi VPS:n perjantaina. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS jatkaa pistemenetyksittä Veikkausliigan kärjessä viiden kierroksen jälkeen VPS:n kaaduttua perjantaina maalein 3-1.

Voitto toki maistui jälleen kerran, mutta KuPS:n päävalmentaja Simo Valakarin mukaan pelillisesti jäi puuttumaan suhteellisen paljon.

- Aloitimme hyvin, sitten hyydyimme ensimmäinen jakson lopussa. Toisen jakson aloitimme jälleen hyvin, mutta sitten jälleen hyydyimme. Tämä ei ollut missään nimessä parhaita pelejämme, mutta kertoo toisaalta joukkueemme luonteesta, että pystyimme silti ottamaan tärkeän voiton. Vaikka emme olleet parhaimmillamme, olen todella ylpeä pelaajistamme, Valakari tunnusti.

Keltamustan pelejä on alkukaudesta leimannut hieman vaisummat jaksot pelien sisällä. KuPS on karannut kauden jokaisessa aiemmassa ottelussaan aikaisella maalilla johtoon ja on johtoasemassa ajoittain passivoitunut liikaa.

- Olemme johtaneet jokaista otteluamme. Silloin kun johdamme, vastustajamme alkaa ottamaan enemmän riskiä – heillä ei ole silloin mitään hävittävää. Meidän ei pidä pelata ajatellen, että menetämme johtomme, vaan jatkaa omaa peliämme ja tehdä lisää maaleja. Teemme joka päivä kovasti töitä sen eteen, että saamme pelattua ehjempiä 90-minuuttisia, Valakari pohjustaa.

- Täytyy kuitenkin muistaa, että talven treenijaksomme oli todella rikkonainen ja tärkeiltä pelaajilta puuttuu vielä perusta pelata korkealla tasolla 90 minuuttia. Silti kuitenkin voitamme pelejä. Olen varma, että tulemme ainoastaan parantamaan omaa pelaamistamme, Valakari jatkaa.

Laakereille joukkue ei jää lepäämään myöskään vapuksi, vaikka pelaajat saavatkin ansaitun parin päivän levon joukkueharjoituksista. KuPS:n seuraava peli on vaikea vierasottelu Ahvenanmaalla IFK Mariehamnia vastaan 8. toukokuuta.

- Jokainen peli on uusi mahdollisuus ja aina on oltava parempia, kuin edellisellä kerralla. Nyt huilimme pari päivää ja nautimme voitostamme, sillä teemme valtavasti töitä jokaisen voiton eteen. Maanantaina on uusi viikko ja keskitymme täysillä seuraavaan otteluumme Ahvenanmaalla, päävalmentaja päättää.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia