AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 1308

FC Honka
4-3-3
vko.17 // 29.4.2022

Honka haki pisteet FC Lahdelta (FC Lahti-FC Honka 0-2)

Honka haki pisteet FC Lahdelta (FC Lahti-FC Honka 0-2)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kärsi 0-2-tappion perjantaina Hiihtiksellä pelatussa ottelussa kovavireiselle FC Hongalle.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen ja FC Lahti kykeni hienokseltaan hallitsemaan kenttätapahtumia. Vierailija FC Honka sai ensimmäisillä minuuteilla huippupaikan lahtelaisten syöttövirheestä ja Lucas Kaufmann karkasi läpi. Antonio Reguero oli kuitenkin hereillä FC Lahden maalilla ja kotijoukkue selvisi säikähdyksellä.

Toisessa päässä Pyry Lampinen leikkasi sisään ja ampui terävästi. Honka-vahti Maksim Rudakov venyi nuorukaisen laukauksen kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Rudakov joutui venymään kulmaksi Albion Ademin tulisen kudin. Jakson lopussa Rudakov torjui eteensä Eemeli Virran yrityksen. Jatkopallossa oli ensimmäisenä Kevin Kouassivi-Benissan, mutta laitapuolustajan laukaus meni karkeasti ohi. Näin ollen tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla Honka sai pelinsä rullaamaan ja Lahden peli puolestaan sekosi. Reilun tunnin pelin jälkeen Jerry Voutilainen pääsi kääntymään rangaistusalueen rajalla. Hän ampui tarkan laukauksen ja vei Hongan johtoon.

Hetkeä myöhemmin Hongan syöttömylly onnistui vapauttamaan Edmund Arko-Mensahin, joka sijoitti tarkasti lukemiksi 2-0.

Lahti yritti kiriä ja saikin luotua painetta Hongan maalille viimeisen vartin aikana. Honka kuitenkin onnistui katkomaan Lahden syötöt viime hetkellä. Paras paikka tuli Altin Zeqirille, mutta pallo otti virhepompun kentästä juuri ennen Zeqirin jalkaa ja pomppasi lopulta taiturin ulottumattomiin. Näin ollen vierailija nappasi matkaansa voiton ja kolme pistettä.