AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 30.4.2022

"Positiivinen ja päättäväinen ilmapiiri ilmenee onnistumisina" - Hongan Henri Aalto kiittelee peli-ilmettä

"Positiivinen ja päättäväinen ilmapiiri ilmenee onnistumisina" - Hongan Henri Aalto kiittelee peli-ilmettä

Henri Aalto iloitsee Hongan esityksistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Hyvävireinen FC Honka matkusti perjantaina Veikkausliigan viidennen kierroksen otteluun Lahteen.

Kotijoukkue FC Lahti ja Honka etenivät pitkään maalittomassa tilanteessa, mutta keltamustat käänsivät ottelun toisella jaksolla Jerry Voutilaisen ja Edmund Arko-Mensahin maaleilla 2-0 voitokseen.

– Pyrimme alusta asti toteuttamaan kärsivällisesti omaa pelitapaamme, vaikka kenttä tarjosi omat haasteensa. Aktiivinen prässimme tuotti Lahdelle hankaluuksia läpi ottelun. Viimeistään toisella jaksolla ottelu kääntyi täysin meidän hallintaamme ja saimme ansaitut maalit.

- Toisella jaksolla olimme hieman kliinisempiä pallollisessa tekemisessämme ja yhä tehokkaampia nopeissa riistoissa menetysten jälkeen, sekä voittamaan kaksinkamppailuita koko kentän alueella. Itse maaleissa korkea teknillistaktinen laatu nousi esiin niin yksilö- kuin kollektiivitasollakin, täyden ysikymppisen oikeana puolustajana urakoinut Henri Aalto kommentoi.

Honka on onnistunut viidessä Veikkausliigaottelussaan maalinteossa yksitoista kertaa. Se on FC Interin kanssa koko Veikkausliigan korkein lukema.

– Olemme talvesta alkaen pystyneet kehittämään erilaisia hyökkäyspelin variaatioita ja olemaan aiempaa tehokkaampia sekä viimeisissä syötöissä että etenkin itse viimeistelyssä. Joukkueessa vallitsee erittäin positiivinen ja päättäväinen ilmapiiri, mikä ilmenee onnistumisina kentällä, Aalto sanoo.

Lisää uutisia