AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 1308

FC Honka
4-3-3
vko.17 // 28.4.2022

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Kuva: Lauri Ilola

Hiihtiksellä on perjantaina todelliset vappu-etkot ja juhlapäivä. Lahtelaisten ylpeys FC Lahti kohtaa kovassa vireessä olevan FC Hongan.

FC Lahti pääsi avaamaan Hiihtiksen nurmella viime perjantaina Kuopion Palloseuraa vastaan. KuPS onnistui maalinteossa kertaalleen ja puolusti tiiviisti. Lahti sai toisella jaksolla hieman peliään rullaamaan ja Pyry Lampinen ampui lisäajalla tolppaan. Pisteet kuitenkin matkasivat Kuopioon.

– Lähdemme jatkamaan siitä, mihin toisella jaksolla jäimme. Kaipaamme vielä vähän terävyyttä ja tehoja viimeiselle kolmannekselle. Puolustuspelissä onnistuimme kohtalaisesti pitämään KuPS:n poissa paikoilta ja samaa haemme myös huomenna, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo.

Honka on kerännyt nyt neljästä pelaamastaan Veikkausliigaottelusta seitsemän pistettä. Saldona on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Keltamustat ovat yhdeksällä maalillaan VPS:n kanssa eniten koko sarjassa maaleja tehnyt joukkue. Sijoitus sarjataulukossa on neljäs.

– SJK:ta vastaan pelasimme hyvän pelin pallollisena ja olimme maalipaikoissamme tehokkaita. Jos pystymme jatkamaan samaan malliin, edessä voi olla upea kausi meille, keskikentän Kevin Jansen totesi.

Zeneli tiedostaa vastustajan kovan vireen, mutta joukkue on valmis kohtaamaan haasteen. Joukkue haluaa huomenna ottaa ensimmäisen kotivoittonsa vapun kunniaksi.

– Vastustaja on hyvässä flow-tilassa ja he ovat pelanneet hyvin. He ovat hyviä yksilöinä ja joukkueena. Kun pelaamme omalla tasollamme, niin pystymme hallitsemaan pelitapahtumia ja tulosta, Zeneli summasi.

Liigacupissa Honka ja FC Lahti pelasivat samassa B-lohkossa. Joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi selvin lukemin Hongan eduksi, kun Aleksandar Katanicin kaksi, sekä Edmund Arko-Mensahin ja Agon Sadikun yhdet maalit toivat Hongalle 4-0 vierasvoiton. Lahden Liigacup-urakka päättyi lohkovaiheeseen, Honka pääsi lopulta juhlimaan turnauksen voittoa.

Jansen kuitenkin tietää, ettei perjantain ottelusta tule samanlaista kuin Liigacupissa.

– FC Lahti on nyt varmasti paljon vahvempi ja parempi joukkue, kun talvella kohdatessamme. Mutta me olemme valmistautuneet hyvin ja tulemme olemaan erittäin valmiita otteluun, hän sanoo.

FC Lahdelta Juho Pirttijoki palaa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa ja tuorein sopimuspelaaja Alan Henrique on valmennusjohdon käytössä. Varmasti sivussa ovat vain Joona Tiainen, Martinos Christofi ja Lassi Järvenpää.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Mäkinen Kalle


FC Lahti-FC Honka Lahden stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Hongan verkkosivut