AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-2-3
#9 Erwin #10 Zarokostas

21

(1-1)

Yleisöä 2240

HIFK
3-4-3
#36 Kamavuaka
vko.16 // 22.4.2022

FC Haka kaatoi HIFK:n Paatelaisen debyytissä (FC Haka-HIFK 2-1)

FC Haka kaatoi HIFK:n Paatelaisen debyytissä (FC Haka-HIFK 2-1)

Haka nappasi kauden kolmannen voittonsa. (Kuva: Juha Tamminen)

Tehtaan kentälle saapuneet 2240 katsojaa saivat nauttia hienosta jalkapallotapahtumasta ja kauniista kevätillasta, kun FC Hakan vahva alkukausi sai jatkoa 2-1 (1-1)-voitolla HIFK:sta.

Mixu Paatelaisen aikakausi HIFK:n päävalmentajana sai hyvän startin, kun jo kahdeksannella minuutilla Wilson Kamavuaka pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta HIFK:n johtoon. Maali ei kuitenkaan lamauttanut Hakan peliä, vaan Haka otti itselleen pallollisen hallinnan.

Hakan vastaus tuli 19. minuutilla. Lee Erwin oli karkaamassa HIFK-puolustukselta ja häntä rikottiin sääntöjen vastaisesti. Skotti asettui itse pallon taakse ja ampui pallon suoraan tolpan kautta verkkoon.

Haka sai pidettyä HIFK:n kurissa eivätkä helsinkiläiset saaneet luotua vaarallisia maalipaikkoja. Toisaalta Hakakaan ei saanut rakenneltua huipputilanteita ennen kuin lisäajalla. Logan Rogerson liukui Erwinin laukauksen maaliin ja maalilaulu ehti jo kajahtaa Tehtiksellä, mutta avustavan erotuomarin lippu oli koskilaiskannattajien harmiksi pystyssä.

Toinen puoliaika oli entistä selvemmin Hakan. Haka rakenteli peliä kärsivällisesti ja 62. minuutilla viisi minuuttia aiemmin kentälle juossut Stavros Zarokostas sai pallon rangaistusalueen sisällä ja tarkka laukaus painui vastustamattomasti takakulmaan.

Ottelun lopussa Hakan kolmas maali oli lähempänä kuin HIFK:n tasoitusmaali. Kerta toisensa jälkeen Hakan puolustuspelaaminen tukahdutti HIFK:n hyökkäyspelaamisen ja toisessa päädyssä HIFK:n tähtimaalivahti Beto piti helsinkiläisten pään pinnalla loistotorjunnoillaan.

Kolminkertainen Eurooppa-liigan mestari venyi loistavasti Eero-Matti Auvisen ja Luiyi de Lucasin puskujen tielle ja Erwin puski vielä viimeisellä minuutilla pienestä kulmasta tolppaan. Lopulta Haka pääsi juhlimaan kauden toista kotivoittoa ja kauden kolmatta voittoa. Haka on sarjassa toisena yhdeksän pisteen saldolla. HIFK on edelleen voitoitta keräten yhden pisteen.