AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2022

Paatelainen kiitteli pelaajiensa asennetta – ”Kyllä se yritys näkyy”

Paatelainen kiitteli pelaajiensa asennetta – ”Kyllä se yritys näkyy”

Mixu Paatelaisen debyytti HIFK:n päävalmentajana päättyi tappioon. (Kuva: Juha Tamminen)

Mixu Paatelaisen debyytti HIFK:n päävalmentajana päättyi 1-2-tappioon FC Hakalle. Paatelainen kiitteli pelaajiensa taistelua, mutta myönsi töitä olevan edessä.

Paatelainen tarttui HIFK:n ruoriin keskiviikkona eikä pystynyt parin päivän valmistautumisajalla kääntämään joukkueen kurssia vielä voitolliseksi.

- Onnittelut Hakalle. Hieno voittomaali. Meille tämä on tosi aikaista. Olemme vetäneet vasta kahdet harjoitukset ja meillä on paljon tehtävää. Haka pelasi hyvin tänään, ja me ajoittain, mutta emme riittävästi. En malta odottaa seuraavia harjoituksia, että pääsen tekemään pelaajien kanssa taas töitä ja rakentamaan kohti tulevaisuutta, Paatelainen siirsi jo katseita eteenpäin ottelun jälkeen.

Paatelaisen mukaan pelaajia ei voi syyttää yrityksen puutteesta, mutta pelissä on vielä kehitettävää.

- Olen kiitollinen pelaajien asenteesta. Se oli hyvä. Pelaajat yrittivät, mutta hyökkäyspäässä pelimme oli aika tylsää. Siihen tarvitaan paljon enemmän paukkuja. Tiedostamme mitä meidän pitää tehdä, että saamme enemmän paikkoja.

- Kyllä meidän puolustuspelaamisen pitää olla parempaa. Meidän pitää olla lähempänä miestä ja välimatkat ovat liian isot. Hyökkäyspeli ei ollut niin terävää kuin sen pitää olla. Näihin asioihin tietenkin tartutaan. Se täytyy sanoa, että pelaajat yrittävät ja tiedostavat, että heidän pitää suorittaa paremmin. Kyllä se yritys näkyy, Paatelainen pohdiskeli.

HIFK:n alkukausi on ollut vaikea ja joukkue on vielä voitoitta. Paatelaisen mukaan työnteko on lääke, jolla kurssin saa käännettyä.

- Jonakin päivänä olisimme voineet saada tasurin. Hakan ensimmäinen otti kimmokkeen ja sen takia meni maaliin. Jonakin toisena päivänä se olisi voinut kimmota tolpasta pois tai ottaa blokin pelaajastamme. Silloin, kun asiat menevät sinua vastaan, niin ne menevät. Vain me voimme sen muuttaa tekemällä kovasti töitä ja luomalla oman onnemme, pohdiskeli Paatelainen.

Seuraavaksi HIFK kohtaa kauden ensimmäisessä Stadin derbyssä HJK:n. Ennen derbyä Paatelainen saa viikon enemmän aikaa valmistautua joukkueen kanssa.

- Isot matsit ovat aina tervetulleita ja se on tietenkin taas yksi sellainen. HJK on vahva, se tiedetään. Vielä on paljon tekemistä ja lähdemme taistelemaan. Uskon, että kun voimme pikkuisen enemmän harjoitella, niin asiat selkiytyvät enemmän. Olemme vielä alkutaipaleella. Odotan sitä peliä ja siitä tulee hieno taistelu. Joskus se Daavidkin voittaa Goljatin.

Lisää uutisia