AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-2-3

21

(1-1)

Yleisöä 2240

HIFK
3-4-3
vko.16 // 21.4.2022

Ennakko: FC Haka-HIFK

Ennakko: FC Haka-HIFK

Kuva: Tara Jaakkola

FC Haka ja HIFK iskevät yhteen perjantaina Tehtaan kentällä Valkeakoskella. Ottelu alkaa kello 18.00.

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on seurannut HIFK:n tekemisiä talven ja alkukauden aikana.

- HIFK:ta on tullut seurattua, mutta rehellisyyden nimissä siellä on tapahtunut paljon muutoksia sekä pelaajistossa että valmennuksessa. Se vaikeuttaa tietenkin myös meidän valmistautumistamme, kun ei oikein tiedä mitä he miettivät. Me keskitymme kuitenkin omaan peliimme ja sitä kautta lähdemme hakemaan tulosta, Tainio toteaa Hakan sivuilla.

Tainio tiedostaa HIFK:n vaarallisuuden, mutta luottaa joukkueen omaan tekemiseen.

- HIFK on taisteleva joukkue ja aika isokokoinen, joten erikoistilanteet ovat varmasti isossa roolissa. Meidän täytyy muistaa nöyryys ja Inter-peli oli hyvä osoitus siitä, että meidän puolustuspelimme toimii parhaimmillaan tosi hyvin. Hyökkäyksessä meillä on sitten laatua ja nopeutta. Kaikki lähtee kuitenkin siitä koko joukkueen puolustuspelistä, korostaa Tainio.

FC Hakan kausi on alkanut hienosti, kun kolmen ottelun jälkeen koossa on kuusi pistettä ja valkopaidat ovat sarjassa kolmantena.

- Juuri pojille heitin porkkanan, että voitolla olemme huomisen pelin jälkeen joko sarjan kärjessä tai kakkosena riippuen miten KuPS pelaa omassa pelissään. Mukavampi aloittaa näin, sillä olemme parin viime kauden aikana kokeneet myös sen toisen ääripään. Joukkueessa on ehdottomasti hyvä fiilis ja itseluottamus korkealla. Jatketaan vain nöyrästi työntekoa, niin sillä ne tulokset syntyvät.

Hakasta huokuu rento, mutta päättäväinen ja itseluottamusta uhkuva tunnelma. Tainio myöntää, että hyvät tulokset alkukaudesta keventävät myös päävalmentajan taakkaa.

- On se mukavampaa, kun ei ole parturin jälkeen tunnin päästä hiukset harmaana. Saa nukuttuakin, mikä on tietenkin myös kivaa.

HIFK:n alkukausi ei ole alkanut tuloksellisesti kovinkaan maireasti, kun saldona kolmesta ottelusta on ollut kaksi tappiota ja kotitasapeli IFK Mariehamnin kanssa. HIFK löytyykin ennen perjantaita sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Nyt uuden valmentajan alaisuudessa, HIFK pyrkii kääntämään kurssinsa ja palauttamaan kunniansa voitolla ja hyvällä peliesityksellä. Paatelainen ei kuitenkaan vielä luvannut mullistavia asioita HIFK:n peliin.

- Perjantai tulee nopeasti ja kahdet treenit ennen Valkeakoskea eivät riitä muuttamaan asioita. Pelitavallisesti voi olla, että mitään ei ehdi vielä tapahtua, Paatelainen kertoo HIFK:n sivuilla.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Mäkinen Kalle


FC Haka-HIFK Tehtaan kentällä perjantaina 22.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.