AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 21.4.2022

​"Jännä juttu, että juuri Hakaa vastaan" – Mixu Paatelainen palaa tuttuun ympäristöön perjantaina

​"Jännä juttu, että juuri Hakaa vastaan" – Mixu Paatelainen palaa tuttuun ympäristöön perjantaina

"Tehtis" on tuttu paikka Mixulle. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n tuore päävalmentaja Mixu Paatelainen saa tulikasteensa uudessa tehtävässään perin tutussa ympäristössä Valkeakosken Tehtaan kentällä.

HIFK matkaa perjantaina Hakan vieraaksi ja vahvasti valkeakoskelaistaustaiselle Mixulle ottelulla on erityinen merkitys muutenkin kuin ensimmäisenä kamppailuna HIFK:n peräsimessä.

- Haka ja Valkeakoski ovat esittäneet elämässäni suurta roolia. Muutimme Valkeakoskelle Helsingistä, kun olin 5-6-vuotias ja olin siellä koko kouluikäni. Aloitin jalkapallon ensin Valkeakosken Nappulaliigassa, sieltä Hakan junnuihin ja Pallo-Seppojen kautta Hakan edustusjoukkueeseen pelaamaan. Haka on minulle merkittävä seura.

- On jännä juttu, että ensimmäinen peli HIFK:n peräsimessä on juuri Hakaa vastaan, Paatelainen sanoo Hakan verkkosivuilla.

Paatelaisen isä on Haka-legenda Matti "Roto" Paatelainen, joka asuu edelleen Valkeakoskella ja perheen mökki on Koskin tuntumassa juuri Kangasalan puolella rajaa. Mixu on edelleenkin tuttu näky Koskissa.

– Olen vieraillut Valkeakoskella säännöllisesti aina kun olen pystynyt. Tietenkin silloin, kun olin Hongkongissa 2,5 vuotta, niin tosi paljon vähemmän. Uudetvuodet olen viettänyt mökillä ja viimeksi olin Valkeakoskella kolme viikkoa sitten.

- Vanhemmat asuvat siellä ja paljon kavereita sekä lapsuudenystäviä asuu siellä vielä. Se on minulle merkittävä paikka, Mixu sanoo.

Pääsyliput Mixun paluuotteluun täältä.

Lisää uutisia