AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2022

Paatelainen odottaa aktiivista HIFK:ta – ”Haluaisin, että pelityylimme on räiskyvää”

Paatelainen odottaa aktiivista HIFK:ta – ”Haluaisin, että pelityylimme on räiskyvää”

Mixu Paatelainen debytoi HIFK:n päävalmentajana tänään.

Mixu Paatelainen aloitti työnteon keskiviikkona HIFK:n päävalmentajana ja ensimmäinen tulikoe on edessä perjantaina, kun helsinkiläiset matkustavat Valkeakoskelle Hakan vieraaksi.

Paatelainen myöntää, ettei ole juuri ehtinyt tutustua joukkueeseen etukäteen. Hän ei ole kuitenkaan asiasta huolissaan, sillä hän luottaa ajan tekevän tehtävänsä.

- Joukkueessa on aika paljon pelaajia, jotka tiesin ja muutamia joiden kanssa olen työskennellyt. Suurinta osaa pelaajista en ole nähnyt aikaisemmin. Kun lähdetään rakentamaan joukkuetta, niin ensimmäinen asia on oppia tuntemaan pelaajat, heidän persoonat ja kyvyt. Se tulee aika nopeasti, että mihin he jalkapalloilijoina pystyvät ja mihin rooliin heidät laitetaan.

Pelillisesti Paatelainen toivoo vauhdikasta ja eteenpäin suuntautuvaa HIFK:ta.

- Haluaisin, että pelityylimme on räiskyvää ja aggressiivista. En tarkoita sillä, että siellä murretaan luita, vaan ettei hirveästi juostaisi vierellä, vaan yritettäisiin voittaa pallo sääntöjen mukaan. Hyökkäyssuuntaan aggressiivista hyökkäyspeliä systemaattisesti ja positiivisesti. Haluan, että joukkue pelaa dynaamista jalkapalloa eikä hirveästi poikittain tai alaspäin. Silloin, kun on mahdollista syöttää ylöspäin, niin se tehdään nopeasti. Tämä vie aikansa ja sen eteen tehdään töitä. Katsotaan sitten millä aikajänteellä se toteutuu, Paatelainen mietti.

FC Haka-HIFK perjantaina 22.4. kello 18.00 Tehtaan kentällä.

Lisää uutisia