AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-2-3

01

(0-1)

Yleisöä 1451

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.44 // 3.11.2020

Ennakko: FC Haka-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Haka-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja IFK Mariehamn iskevät keskiviikkona yhteen Valkeakosken Tehtaan kentällä.

Isäntäjoukkueella ei suurta panosta ole, mutta vierailla kyllä. IFK Mariehamn näet joutuu samalla kyttäämään TPS:n ja KuPS:n välistä ottelua karsintapelon vuoksi. Ahvenanmaalaiset ovat ennen päätöskierrosta kaksi pistettä turkulaisten edellä.

Kuntopuntarin kärkijoukkueisiin kuuluva Haka puolestaan on kaksi pistettä IFK Mariehamnin edellä ja koettaa pitää yhdeksännen sijansa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran heinäkuun lopulla Maarianhaminassa eikä tuosta ottelusta tapahtumia puuttunut. IFK Mariehamn meni johtoon, sitten Haka teki kaksi ja lopulta IFK Mariehamn tasoitti. Näin pisteet jaettiin lukemin 2-2.

Haka voitti kauden ensimmäisen ottelunsa vasta elokuun lopulla, mutta sen jälkeen pisteitä on tullut tasaiseen tahtiin. Tähän kamppailuun valkeakoskelaiset lähtevät neljän pelin pisteputkessa. Siihen kuuluvat voitto FC Hongasta, voitto TPS:sta, tasapeli FC Lahden kanssa ja voitto KuPS:sta.

Erikoisen Hakan kaudesta tekee se, että joukkue on ollut pahoissa vaikeuksissa Tehtaan kentällä. TPS-voitto oli Hakalle ensimmäinen tällä kaudella kotiyleisön edessä. Tähän mennessä saldo on yksi voitto, kaksi tasapeliä ja seitsemän tappiota.

Sarjapaikan varmistaminen ja hyvin menneet ottelut antavat Hakalle loistavat lähtökohdat otteluun. Valmentaja Mikko Manninenkin vaikuttaa olevan ottelun alla levollisin mielin.

– Viimeistä peliä lähdetään voittamaan nyt, kun on hyvin mennyt tuloksellisesti pelit, Manninen toteaa Hakan verkkosivuilla.

– Lisäksi kyseessä kauden vika peli ja viimeistä kertaa tällä kokoonpanolla kasassa, niin tavoite pelata hyvä peli, vaikkei panosta olekaan. Toki halutaan pitää Maarianhamina takana.

Koskilaisten kokoonpanotilanne on täydellinen, sillä ketään ei ole sairastuvalla. Myös edellisissä otteluissa pikkuvaivoista johtuen huilannut Eero Markkanen on jälleen mukana. Hyvä terveystilanne tuo kuitenkin positiivisen ongelman valmennukselle.

– Treeneissä oli tänään 24 jätkää, eikä ketään olisi haluttu jättää kokoonpanon ulkopuolelle, "Mane" harmittelee.

– Voittamaan toki lähdetään ja kotona kun pelataan, niin halutaan tarjota paikalle saapuvalle yleisölle hyvä matsi. Ollaan nyt löydetty sellainen tyyli, millä tuloksia on tehty, niin ei ole tarvetta muuttaa oikeastaan mitään.

IFK Mariehamn on sen sijaan melkoisessa kurimuksessa. Alla on peräti kuuden otteluin mittainen tappioputki ja taistelu paikasta kuuden joukossa on päättynyt kamppailuun säilymisestä.

- Me haluamme päättää tämän huomenna ja meidän pitää kaivaa nyt todella hyvä esitys. Toivon että kaikki ovat valmiina antamaan kaiken mitä vaaditaan, IFK:n kakkosvalmentaja Daniel Norrmén sanoo.

- On selvää, että kaikki ymmärtävät mistä pelataan ja olemme puhuneet siitä mitä tarvitaan ja mitä vaaditaan, mutta emme ole harjoitelleet mitenkään poikkeavasti tämän ottelun alla.

IFK:lta on varmuudella sivussa häihinsä Australiaan jo matkannut Peter Makrillos sekä loukkaantunut Akseli Pelvas. Kapteeni Robin Buwalda puolestaan palaa kokoonpanoon pelikieltonsa kärsittyään.

FC Haka-IFK Mariehamn Tehtaan kentällä keskiviikkona 4.11. kello 18.30.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, Nya Åland