vko.44 // 4.11.2020

IFK Mariehamn varmisti voitolla sarjapaikkansa (FC Haka-IFK Mariehamn 0-1)

Albion Ademi laukoi IFK Mariehamnille voiton. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn katkaisi kuuden pelin tappioputkensa parhaaseen mahdolliseen paikkaan, voittamalla FC Hakan vieraskentällä 1-0 (1-0). Voitto tarkoitti sitä, että IFK Mariehamn varmisti sarjapaikkansa.

IFK Mariehamn sai hyvän alun, kun se teki ottelun ainokaiseksi jääneen osuman 13. minuutilla. Mikko Sumusalon pitkä syöttö tavoitti Saku Ylätuvan, joka murtautui rangaistusalueelle ja Haka-vahti Michael Hartmann kaatoi Ylätuvan. Seuranneen rangaistuspotkun latasi sisään varmasti Albion Ademi. Haka sai luotua vielä useampia paikkoja IFK Mariehamnin maalille, mutta Oskari Forsman ja tolpat pelasivat vierailijat.

Toisella puoliajalla ei maaleja nähty, kun IFK Mariehamn keskittyi puolustamaan johtoasemaansa eikä Haka löytänyt aukkoja IFK:n puolustuksesta. IFK:n viimeisenä lukkona toimi erinomaisen pelin pelannut Oskari Forsman.

FC Haka päätti kauden 0-1 -kotitappioon, mutta se oli tällä kertaa vain pieni kauneusvirhe, eikä sen isommin vaikuttanut joukkueen tai kannattajien mielialaan pelin jälkeen. Erikoinen Veikkausliiga -kausi 2020 pistettiin pakettiin ja mikä tärkeintä, Haka säilytti sarjapaikkansa myös ensi kaudelle.

Ottelun ratkaisu nähtiin varsin aikaisessa vaiheessa, kun Michael Hartmann joutui rikkomaan Saku Ylätupaa jo ottelun 12. minuutilla. Pallo vietiin pilkulle ja sen taakse asteli Albion Ademi, joka laukoi pallon voimalla tolpan juureen. Hartmann oli vedossa hyvin mukana, mutta ei mahtanut tarkalle laukaukselle mitään.

Kotijoukkueen peli-ilme oli kaikesta huolimatta pirteä ja ensimmäisen jakson loppupuoliskolla maali suorastaan leijui ilmassa. Lähimmäksi pääsivät Salomo Ojala ja Antto Hilska, joiden molempien yritykset kilahtivat tolppaan.

Myös Maximus Tainio esitteli potkutekniikkaansa, mutta vieraiden maalissa Oskari Forsman torjui pallon eteensä, eikä paitsiosta irtopalloon ehtinyt Hilska päässyt tästäkään tilanteesta iskemään tasoitusosumaa.

Voitolla IFK Mariehamn nousi Hakan ohi sarjassa yhdeksänneksi. Haka sijoittui sarjassa kymmenenneksi.

Lähde: FC Hakan verkkosivut