AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 4.11.2020

Hakan viime pelien maalitykki: "Omakin peli on parantunut siinä sivussa"

Hakan viime pelien maalitykki: "Omakin peli on parantunut siinä sivussa"

Salomo Ojala on tehnyt Hakalle tärkeitä maaleja. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden päätöskierroksella IFK Mariehamnia isännöivä FC Haka on ollut hyvässä nosteessa jo syyskuun lopussa pelatusta Honka -voitosta lähtien.

Tuon jälkeen on käteen jäänyt kauan kaivattu kotivoitto, vieläkin upeampi täyden kolmen pisteen ilta hallitsevan Suomen mestarin vieraana Kuopiossa, sekä välissä tasapeli Lahdesta.

Samalla Hakan Salomo Ojala on löytänyt oman vireensä ja iskenyt pallon verkkoon neljästi viimeisissä neljässä ottelussa.

– Kauden alkuhan oli vaikea. Itsellä oli keväällä alla loukkaantuminen ja sitten sen jälkeen tuli korona sotkemaan valmistautumista kauteen, Ojala muistelee Hakan verkkosivuilla.

– Uuteen sarjaan lähtö on kuitenkin aina oma juttunsa ja meillä meni pitkään löytää se oma peli. Nyt se on kuitenkin löytynyt ja omakin peli on parantunut siinä sivussa.

Nyt maaleja on syntynyt, ja siitä hyökkääjä jakaa kiitosta koko joukkueen pelin parantumiselle. Kun oma pää on ruvennut pitämään paremmin, niin samalla myös hyökkäyspelaaminen on parantunut ja kokonaisuutena peli mennyt eteenpäin.

Siinä missä Hakan koko kauden päästettyjen maalien keskiarvo on 1,9, niin viimeisten viiden pelin ajalta vastaava luku on 1,2.

Tulevaa IFK Mariehamn -ottelua joukkue on joutunut odottamaan epävarmuuden vallitessa, mutta tällä ei useistakaan siirroista huolimatta ole kokonaisuuteen Ojalan mukaan merkitystä.

– Joka päivä ja viikko me treenataan, sekä valmistaudutaan samalla lailla siitäkin huolimatta, että ei tiedä milloin seuraava peli on tai päättyykö kausi koskaan, Ojala huomauttaa.

FC Haka-IFK Mariehamn Tehtaan kentällä keskiviikkona 4.11. kello 18.30.

Lisää uutisia