AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 14.7.2021

"Ainoastaan voitto kelpaa" - KuPS lähtee kääntämään otteluparia FC Noahia vastaan

"Ainoastaan voitto kelpaa" - KuPS lähtee kääntämään otteluparia FC Noahia vastaan

KuPS hakee onnistumisia torstaina kotiyleisön edessä. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseura taistelee jatkopaikasta Euroopan Konferenssiliigan 1. karsintakierroksella torstaina, kun KuPS isännöi Kuopion Väre Areenalla FC Noah Jerevania.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisessä osaottelussa viime viikon torstaina. Silloin Jerevanin Vazgen Sargasjan Stadionlla pelatussa ottelussa kotijoukkue oli maalin verran vahvempi ja voitti ottelun 1-0. Pelitapahtumista loppunumerot eivät juurikaan kerro, sillä ottelun ainoa maali syntyi KuPS:n pelaajan tekemänä – epäonnisesti omaan nuottaan.

Ensimmäisessä osaottelussa KuPS oli ottelun hallitsevampi osapuoli. Pallonhallinta oli keltamustilla, mutta murtautuminen laadukkaisiin maalipaikkoihin oli vaikeaa. Kamppailupelaamisessa kotijoukkue oli myös kuopiolaisvieraita edellä.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Simo Valakari näki omiensa edesottamuksissa ensimmäisessä osaottelussa paljon hyvää, mutta samalla luonnollisesti myös parantamisen varaa.

- Se oli aika klassinen euro-otteluparin ensimmäinen osaottelu. Molemmat joukkueet hieman tunnustelivat toisiaan ja sitä, miten toinen joukkue pelaa. Ehdottomasti hyvää meidän pelaamisessamme oli, että pystyimme kontrolloimaan tempoa ja peliä pallon kanssa. Pidimme vastustajan pois maalipaikoilta ja loimme samalla itse riittävän määrän paikkoja.

- Niin kuin aina jalkapallossa, sattumalla on oma osuutensa lopputuloksen suhteen. Tappioasema vaikeuttaa aavistuksen toiseen osaotteluun lähtemistä, mutta toisaalta lähdemme aina jokaiseen otteluun voittamaan. Lähtökohdat ovat sikäli täysin samat, mitä ne olivat viikko sitten Armeniassa. Ainoastaan voitto kelpaa ja sitä me lähdemme hakemaan, Valakari kertoo.

Avausottelussa FC Noah ei tarjonnut KuPS:n valmennukselle suuria yllätyksiä. Valakarin mukaan suurin yllätys oli se, kuinka varovaisesti jerevanilaisjoukkue hyökkäsi kotiottelussaan.

- He pitivät aina 5-6 pelaajaa pallon alla ja hyökkäsivät vain muutamalla pelaajalla. Toisaalta me kontrolloimme peliä niin hyvin pallon kanssa, ettemme antaneet heille mahdollisuuksiakaan hyökätä meidän isoihin tiloihin. Emme antaneet heille tilaa emmekä aikaa, vaan prässipelimme toimi hyvin, Valakari miettii.

1-0 tappioasemasta lähteminen toiseen osaotteluun ei ole KuPS:n kannalta ihanteellinen, mutta toisaalta KuPS:n urakkaa helpottaa niin sanotun vierasmaalisäännön poistuminen tämän kauden euro-otteluihin.

Käytännössä vierasmaalisäännön poistuminen tarkoittaa, että mikäli yhteismaalit ovat kahden pelatun 90-minuuttisen jälkeen tasan, ottelussa edetään 2×15 minuutin pituiseen jatko-otteluun. Mikäli tilanne on tasan myös jatko-ottelun päätteeksi, ratkaisua haetaan rangaistuspotkukilpailusta.

To 15.7. kello 19.00 KuPS - FC Noah (ARM), Väre Areena
(tilanne 1. osan jälkeen 0-1)
Pääsyliput

Lisää uutisia