AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 15.7.2021

"Kotiyleisön merkitys on valtava" - KuPS-toppari Diogo Tomas toivoo rohkeutta peliin

"Kotiyleisön merkitys on valtava" - KuPS-toppari Diogo Tomas toivoo rohkeutta peliin

Diogo Tomas tietää kotiyleisön merkityksen. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS-toppari Diogo Tomas lähtee torstain kotiotteluun FC Noahia vastaan luottavaisena huolimatta avausosassa Jerevanissa kärsitystä 0-1-tappiosta.

Noah antoi kotonaankin pallonhallinnan suhteellisen suosiolla KuPS:lle. Lisää samaa on odotettavissa Tomasin mukaan myös Väre Areenalla.

– Meidän vastuulla on pitää ottelun tempo korkealla, sillä he yrittävät varmaan tappaa pelin. Jos he vetäytyvät odotetusti, meidän on houkuteltava heidät pois muodosta, Tomas pohtii.

Tomas painottaa, että KuPS:n on kotiyleisön edessä oltava rohkea. Maaleja on tehtävä, mutta ottelua ei tarvitse ratkaista heti alussa.

– Meidän on oltava rohkeita ja tehtävä ratkaisuja viimeisellä kolmanneksella. Ei kannata kuitenkaan takoa väkisin päätä seinään, sillä 90 minuuttia on pitkä aika. Emme saa missään nimessä hölmöillä omassa päässä, muistuttaa Tomas.

Paljon toppari laskee myös omien fanien varaan.

– Kotiyleisön merkitys on valtava. Saamme paljon voimaa siitä, kun kannattajamme pitävät meteliä. Se antaa meille energiaa ja panee vastustajan jalat tärisemään, Tomas sanoo.

To 15.7. kello 19.00 KuPS - FC Noah (ARM), Väre Areena
(tilanne 1. osan jälkeen 0-1)
Pääsyliput

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia