FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.45 // 5.11.2018

RoPS keräsi tunnustusta jalkapallokauden päätösgaalassa

RoPS keräsi tunnustusta jalkapallokauden päätösgaalassa

Antonio Reguero pelasi huippukauden. (Kuva: Juha Tamminen)

Kausi 2018 toi Rovaniemen Palloseuralle menestystä usealla rintamalla. Erinomaiset suoritukset palkittiin viikonloppuna myös kotimaisen jalkapallokauden päätösgaalassa Captain's Ballissa.

Captain's Ball on Veikkausliigan ja Palloliiton perinteinen palkintogaala ja samalla myös kotimaisen jalkapallokauden päätöstilaisuus. Gaalassa palkitaan kauden aikana sekä urheilullisesti menestyneitä että muutoin tunnustuksen ansainneita jalkapallotoimijoita.

Gaalan pääpalkinto ja samalla koko tilaisuuden nimeä kantava erikoispalkinto Captain's Ball luovutetaan erityisen positiivisesta ja merkittävästä työstä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi.

Tämän vuoden Captain's Ball luovutettiin harvemmin kiitosta saaneelle joukolle eli naisille jalkapallon taustalla. Niille tuhansille naisille, jotka ovat vuosien varrella tehneet näkymätöntä, mutta korvaamattoman arvokasta työtä jalkapallon eteen.

Rovaniemen Palloseura palkittiin neljässä kategoriassa.

Veikkausliigan Fair Play -palkinto luovutetaan vuosittain joukkueelle, joka on esiintynyt kentällä erityisen positiivisessa valossa. Kilpailussa jaetaan pisteitä ottelukohtaisesti niin negatiivisista kuin positiivisista kohdista. Kauden 2018 aikana RoPS keräsi muun muassa vähiten varoituksia Veikkausliigan joukkueista.

Syksyllä RoPS:sta hollantilaiseen FC Den Boschiin siirtynyt Leo Väisänen oli pelipaikallaan Veikkausliigan johtava pelaaja. Keskuspuolustajana Väisäsen vahvuudet ovat erityisesti pallollisessa pelaamisessa sekä pelin avaamisessa. Väisänen valittiin vuoden U21-maajoukkuepelaajaksi sekä Jalkapallotoimittajien yhdistys Pallo-Koplan vuoden tähdistöjoukkueeseen.

Maalivahti Antonio Reguero valittiin Pallo-Koplan tähdistöjoukkueeseen sekä RoPS-kannattajien toimesta Rönkä Voimasarvilla kotiotteluiden parhaana pelaajana. Päättyneellä kaudella Reguero lähenteli jo Veikkausliigan kaikkien aikojen nollapeliennätystä. Erinomaisen maalivahtityön lisäksi Reguero ohjaa aktiivisesti koko puolustuspelaamista.

Kaudeksi 2018 Rovaniemelle siirtynyt Toni Koskela valittiin vuoden valmentajaksi. Koskelan ja apuvalmentaja Pasi Tuutin avulla RoPS uudisti sekä pelitapansa että koko valmennuslinjauksensa.

Lisää uutisia