AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2024

"Pitää pystyä parempaan" - Vesa Vasara pettyi Interin otteen menettämiseen

"Pitää pystyä parempaan"  - Vesa Vasara pettyi Interin otteen menettämiseen

"Veskulle" jäi mietittävää tappiosta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter matkasi sunnuntaina Veikkausliigakauden viidenteen otteluun Maarianhaminaan.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vajaan puolen tunnin pelin jälkeen, kun Florian Krebs osui ensimmäisen kerran Inter-paidassa. Ensimmäisellä puoliskolla Interin muutamista hyvistä maalipaikoista huolimatta ei nähty muita osumia. IFK Mariehamn tuli toiselle puoliskolle vahvasti ja teki ensimmäiseen kuuteen minuuttiin kaksi maalia, ja viimeisteli lukemat 3-1 taululle muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

– Pelattiin hyvä ensimmäinen jakso. Sitten, jostain syystä toiset jaksot ovat meille vaikeita: vastustaja saa yhden helpon maalin ja sitten annetaan vielä toinen. Sen jälkeen IFK:lle henki päälle, eikä saatu sitä käännettyä meille kuin ajoittain. Tämä on asia mikä meidän pitää saada käännettyä ja ottaa tämä vakavasti. Tämä on tapahtunut nyt liian usein, ja meidän pitää pystyä muuttamaan tämä trendi nyt, Interin päävalmentaja Vesa Vasara paukutti.

Kotijoukkueen ryhmityksen muutos aiheutti Vasaran mukaan Interille aivan liikaa ongelmia.

– Toiselle jaksolle IFK vaihtoi muotoaan kolmeen toppariin, ja se aiheuttaa hetkellisesti sen, että siihen pitää mukautua ja ymmärtää mitä sitten tapahtuu. Pääsimmekin siihen kiinni, mutta sitä ennen päästetään liian helposti maaleja noissa hetkissä.

- Päästiin kyllä peliin mukaan, mutta ehkä vaihtojen kautta ei onnistuttu kääntämään sitä meille edulliseksi siinä lopussa. Ei saatu tarpeeksi painetta vastustajan boksiin, vaikka joitain erikoistilanteita toki. Pitää pystyä parempaan, "Vesku" päätti.

Lisää uutisia