AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 11.11.2018

RoPS:lla selkeitä tavoitteita tulevalle - ”Haluamme olla Veikkausliigan väriläiskä myös jatkossa”

RoPS:lla selkeitä tavoitteita tulevalle - ”Haluamme olla Veikkausliigan väriläiskä myös jatkossa”

Kuva: Juha Tamminen

RoPS päätti Veikkausliigan kauden 2018 hopeajuhliin. Seuran puheenjohtaja Risto Niva tosin paljasti, että juhlat kestivät käytännössä yhden illan ja katseet suunnattiin jo kesällä tulevien kausien suunnitteluun.

Veikkausliiga päättyi 27.10. ja rovaniemeläiset varmistivat kakkosijan HJK:n takana kierros ennen viimeisiä pelejä. Puheenjohtaja Risto Niva on vuoteen äärimmäisen tyytyväinen - kokonaisuutena.

- (Jalkapallovuosi oli) oikein hyvä ja tietysti Huuhkajien menestys vielä kruununa päälle. Sarjat olivat tasaisia, tuli yllätyksiä. Toisaalta oli myös odotettuja pärjääjiä, vuosi oli oikein mielenkiintoinen ja kaikki meni pikkuisen eteenpäin, Niva totesi Huu-tv:n haastattelu Captain's Ball -gaalassa.

RoPS ei ole vielä julkaissut uusia pelaajasopimuksia. Työt tulevan kauden rakentamiseksi ovat kuitenkin täydessä vauhdissa.

- Suunnittelu ensi kautta varten aloitettiin jo kesällä. Nyt mietitään paitsi ensi vuotta myös jo sitä seuraavia vuosia, puheenjohtaja vahvisti.

Niva korostaa RoPS:n menestyksen pohjautuvan yhdessä tekemisen kulttuuriin. Hän toteaa sen olevan myös osa seuran strategiaa.

- Hopea oli meille todella iso juttu. Rovaniemellä on 60 000 asukasta, mutta koko kaupunki elää tietyllä tavalla mukana. Meidät teki hyväksi se, että olimme joukkue isolla J:llä. Meillä oli hyvä valmennus, hyvät pelaajat ja hyvä yhteishenki. Pelaajat asuvat samassa talossa, mutta olemme kaukana, joten ehkä pitkät matkat tekevät joukkuehengestä vielä paremman ja erityisemmän.

- Olemme pieni seura, emmekä voi maksaa kovimpia palkkoja. Meidän on houkuteltava pelaajia muilla tavoilla. Me investoimme ja satsaamme ilmapiiriin ja hyvään joukkuehenkeen. Meidän on pakko miettiä sellaisia asioita.

- Haluamme, että pelaajat viihtyvät ja tuntevat, että seura välittää heistä aidosti. Seurayhteisö heidän ympärillään tekee kovasti töitä heidän eteensä. Se on meidän vahvuus.

Kaudeksi 2018 Rovaniemelle saapunut päävalmentaja Toni Koskela on saanut laajasti kehuja tekemisestään, eikä Niva poikkea ryhmästä.

- Hän teki erinomaista työtä, täyden kympin suoritus. Toisaalta vanhan polven valmentajat on jo nähty. Meidän on pakko nostaa uusia, nuoria nimiä esille. Toni oli meille onnistunut valinta ja hienoa, että kausi päättyi näin.

RoPS:n sosiaalinen media oli läpi kauden humoristista ja muun muassa kuva "keulivasta moottorikelkasta" oli usein voitonmerkki. Seuran tavoitteet ovat kuitenkin jatkossakin varsin realistisia.

- Seuran strategiamme on, että olisimme kuuden joukossa, pelaisimme mitaleista ja niin sanotusti ylhäällä koko ajan. Se on maltillinen tavoitteemme. Toivomme myös, että pystymme pelaamaan mitaleista aina välillä. Haluamme olla positiivisella tavalla Veikkausliigan väriläiskä myös jatkossa.

Lisää uutisia