AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 11.6.2018

Jatkuuko Ilveksen ihmeellinen putki KuPS:aa vastaan?

Jatkuuko Ilveksen ihmeellinen putki KuPS:aa vastaan?

Ilveksellä on hurja saldo KuPS:aa vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

21 vuotta on kulunut siitä, kun Kuopion Palloseura edellisen kerran voitti Tampereen Ilveksen. Tuolloin vuosi oli 1997 ja sarjataso Ykkönen. Sittemmin seurat ovat kohdanneet 14 kertaa, joista Ilves on voittanut yhtä Liigacupin tasapeliä lukuun ottamatta jokaisen, ja vieläpä aina yhden maalin erolla.

Meneillään on 12 perättäisen voiton katkeamaton putki. Tällä kaudella Ilves voitti ensimmäisessä kotiottelussaan kuopiolaiset 2-1. Rasmus Karjalainen vei vierailijat nopeaan johtoon, mutta Marius Noubissi toi maaleillaan kotijoukkueen rinnalle ja ohi. Ottelu pelattiin kylmän alkukevään ja luonnonnurmien heikon kunnon takia Helsingissä Töölön tekonurmikentällä.

Kolmatta kauttaan Ilveksen päävalmentajana toimiva Jarkko Wiss tiedostaa voittoputken KuPSia vastaan, mutta ei tee asiasta numeroa.

– Tuollaisia tilastoja voi toki kaivella esiin, mutta emme keskity niihin. Olemme pelanneet aina tasaisia otteluja KuPSia vastaan. He ovat olleet monesti niskan päällä, mutta olemme saaneet viimeisellä kolmanneksella onnistumisia. Pyrimme jälleen löytämään oikeat lääkkeet, joilla iskeä vastaan.

- Siellä on juoksuvoimaisia ja hyvän laukauksen omaavia hyökkääviä pelaajia paljonkin. Heitä ei saa päästää vaarallisille alueille, eli pelin ohjaaminen on yksi ratkaiseva tekijä. Emme myöskään voi lähteä pelaamaan 'päästä päähän' -kilpailua KuPSin kaltaista nopeaa joukkuetta vastaan, Wiss tietää.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia