AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 11.6.2018

Ennakko: KuPS-Ilves

Ennakko: KuPS-Ilves

Värikäs Veikkausliigakausi pääsee jälleen jatkumaan myös Kuopiossa ottelulla KuPS - Ilves kymmenpäiväisen maaottelutauon päätyttyä.

KuPS:n ja Ilveksen keskinäiset kohtaamiset ovat olleet viime vuosina värikkäitä ja dramaattisia näytöksiä. Erikoisia käänteitä on nähty monessa pelissä ja edessä on jälleen kerran tiukkaotteinen taisteluvääntö. Kuopiolaiset lähtevät metsästämään voittoa oman kotiyleisön edessä omaan positiiviseen pelitapaansa luottaen.

- Ilves on hyvä suunnanmuutosjoukkue. Vastaiskujen kanssa meidän pitää olla tarkkana ja hyökkääjä Marius Noubissin kanssa myös. Hän rankaisi meitä viimeksi kahdesti. Ilves on hyvässä vireessä ja heitä vastaan on vaikea tehdä maalia. Meidän pitää olla pelissä kurinalaisia ja kärsivällisiä. Meidän täytyy pitää kontrolli mahdollisimman paljon pelissä ja omat maalintekopaikat pitää hyödyntää, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Rasmus Karjalainen valittiin toukokuun kuukauden pelaajaksi ja maalitykki palkitaan liigan arvokkaalla palkinnolla Ilves-ottelun pelaajaesittelyjen yhteydessä. Sisukas KuPS-joukkue lähtee maalijahtiin innokkaalla ja energisellä ilmeellä.

- Ilves on äärimmäisen vaikea vastustaja kenelle tahansa. Ilves on tiivis hyvin puolustava joukkue ja hyvää yksilötaitoa löytyy. Meillä on hyvä meininki päällä treeneissä. Osa pelaajista on saanut levätä ja maajoukkueissa olleet pelaajat ovat palautuneet hyvin. Maanantain harjoituksissa me pidettiin nopea mieleenpalautus omasta pelistä, valmentaja sanoo.

Ilveksen viimeisimmässä pelissä Honkaa vastaan riitti maalipaikkoja puolin ja toisin, mutta espoolaiset hyödynsivät omansa paremmin. Kolme maalia Ilveksen verkkoon syntyivät rikkeiden jälkeen suoraan erikoistilanteista, joten kurinalaisuutta kaivataan.

– Oman hyökkäyksen momentum-hetket pitää hyödyntää, sen nyt ainakin opimme viime pelistämme Honkaa vastaan. Puolustuspäässä meidän täytyy pysyä jaloillamme. Turhia liukuja ja malttamatonta ryntäilyä pitää vältellä. Jos emme pysty ennakoimaan ja lukemaan tilanteita oikein, niin vastustaja saa vapareita ja pilkkuja. Espoossa huomasi kuitenkin, että pallollinen pelimme on selvästi kehittynyt. Sitä lähdemme jatkamaan hyvälle tekonurmialustalle Kuopioon, Ilves-luotsi Wiss sanoo.

KuPS:lta puolustaja Hamed Coulibaly on poissa tiistaisesta kokoonpanosta yhden ottelun mittaisen pelikieltonsa johdosta.

Suomen U18- ja U21-vuotiaiden maajoukkueita ovat Ilveksestä olleet edustamassa Lauri Ala-Myllymäki, Iiro Järvinen, Roope Huhtala, Tariq Kazi, Niklas Jokelainen ja Jusif Ali. Kuusikko liittyi takaisin seurajoukkueensa vahvuuteen vasta maanantain viimeistelyharjoituksissa. Pitkästä ottelureissusta palautumiseen menee aina oma aikansa, joten nuorukaiset eivät välttämättä pelaa suuria minuuttimääriä KuPSia vastaan. Varmoja poissaolijoita kokoonpanosta ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Ilari Mettälä ja Baba Mensah sekä korttitilin täyttymisen takia pelikiellossa oleva Tuure Siira.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia