AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 28.5.2018

​KuPS:ssa yllätyttiin maajoukkuekutsuista - "Älyttömän hieno juttu"

​KuPS:ssa yllätyttiin maajoukkuekutsuista - "Älyttömän hieno juttu"

Rasmus Karjalaisen hyvät otteet KuPS:ssa poikivat kutsun Huuhkajiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Rasmus Karjalainen ja puolustaja Henri Toivomäki valitiin Suomen A-maajoukkueeseen, joka kohtaa kesäkuun alun maaotteluissa Romanian (5.6.) ja Valko-Venäjän (9.6.).

KuPS-kaksikko valittiin Huuhkajiin ensimmäistä kertaa. He lähtevät innostunein mielin kansainvälisiin edustustehtäviin.

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Ilja Venäläinen on edellinen KuPS-pelaaja, joka on edustanut Suomea A-maajoukkuetasolla. Venäläinen pääsi pelaamaan Belgiaa vastaan vaihtopelaajana seitsemän peliminuutin verran 9.2.2011.

Toivomäki on pelannut tähän mennessä yhteensä 36 poikien maaottelua ja 11 nuorten maaottelua.

- Kyllä kutsu tuli positiivisena yllätyksenä. En odottanut sitä, A-maajoukkuekutsu on aina positiivinen asia ja on iso kunnia päästä edustamaan Suomea, Toivomäki iloitsee.

KuPS-joukkue on pelannut tällä kaudella vahvasti ja Toivomäki on esittänyt otteluissa tasaisen varmoja otteita.

- Tästä liigakaudesta on jäänyt ihan hyvä maku. Alku oli meiltä vähän tahmea, tasaisesti ja hyvin me olemme pelanneet ja meillä on kokonaisvaltainen combo koossa. Pidetään pelissä rentous yllä ja pelataan omilla vahvuuksilla jatkossakin, puolustaja toteaa.

Karjalainen pelasi maaliskuussa U21-maajoukkueen riveissä Liettuassa ja nyt edessä on ensimmäinen kerta A-maajoukkuepaidassa. Huuhkaja-kutsu merkitsee hyökkääjälle suuren haaveen täyttymistä.

- En odottanut kutsua, pikkuisen yllätyksenä se tuli kun puhelin soi ja valinnasta ilmoitettiin. Kutsu on älyttömän hieno juttu, sillä pienestä pitäen on haaveena ollut päästä pelaamaan Huuhkajissa ja nyt suuri unelma on toteutumassa, hyökkääjä iloitsee.

Kuopion Palloseuran ykköstykki pääsee nyt näyttämään pelitaitojaan Suomen A-maajoukkuepaidassa.

- On hieno juttu, että hyvät otteet Veikkausliigassa huomataan tällä tavalla. Odotan innolla että pääsee näyttämään taitoja maajoukkueessa. Oma liigakausi on mennyt hyvin. Hyökkääjän tehtävänä on tietenkin tehdä maaleja ja täysillä haetaan lisää. Joukkueena me pelataan tosi hyvää ja iloista futista. Olen ylpeä tavasta, millä joukkue käänsi kauden vaisun alun paremmaksi, Karjalainen muistuttaa.

- Oman kauden alku on ollut tosi hyvä. Tavoitteena on tehdä tällä kaudella 15 liigamaalia. Hyvin mielin lähden maajoukkuereissuun ja lähden peleihin hyvällä itseluottamuksella ja hyvällä vireellä. Hieno kokemus se tulee olemaan.


TPS-KuPS Veritas Stadionilla perjantaina 1.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia