AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 20.5.2018

Henrik Moisander ylistää Lukas Hradeckya: ”Luke on Euroopan huipputason veskari”

Henrik Moisander ylistää Lukas Hradeckya: ”Luke on Euroopan huipputason veskari”

Lukas Hradecky voitti lauantai-iltana Saksan cupin. (Kuva: Juha Tamminen)

Turkulaiset huippumaalivahdit ja ystävykset Lukas Hradecky ja Henrik Moisander voittivat Saksan ja Suomen Cupit melkoisista altavastaajan asemista viikon sisään. "Henkka" seurasikin Berliinin finaalia lauantai-iltana tunteikkaana.

Lukas Hradecky, 28, ja Henrik Moisander, 32, ovat TPS:n kasvatteja ja kuuluivat liigajoukkueen maalivahtitiimiin kaudella 2008. Hradecky sai tuolloin tyytyä vielä varavahdin rooliin. Noista vuosista alkoi kuitenkin kaksikon ystävyys, joka saa Moisanderin lähes liikuttuneeksi kollegansa upeasta kauden päätöksestä.

FC Inter voitti Suomen cupin finaalissa HJK:n kaksi viikkoa sitten 1-0. Eintracht kaatoi Bayernin lopulta 3-1-lukemin.

- Se oli aivan uskomattoman hieno juttu! Moisander hehkuttaa.

- Luke lähetti minulle onnittelut meidän cupin finaalin jälkeen ja juttelimme myös. Sanoin hänelle, että hoitakaa tekin nyt cup siellä, niin voimme juhlia kesällä kunnolla.

- Katsoin matsia eilen ja olihan se jännittävä. Oli ensin vaikea uskoa heidän nousuun Münchenin tasoituksen jälkeen. Luke on minulle läheinen ystävä ja tuo saavutus on tosi, tosi hieno. Tulihan siinä oma cupin finaalimme mieleen, eli puolustustaistelua isompaa joukkuetta vastaan. Minullakin tuli tunteet pintaan kun peli päättyi Frankfurtin voittoon.

Hradecky on ilmoittanut jo hyvissä ajoin, että hän jättää seuran tämän kauden jälkeen. Uutta osoitetta ei ole vielä julkisuuteen annettu, mutta sekin tapahtunee lähipäivinä. Kolme kautta Frankfrutissa olivat yhtä kaikki erittäin onnistunut ajanjakso.

- Saimme taas eilen nähdä, että Luke on Euroopan huipputason veskari. Esimerkiksi Bayernin kakkosmaalivahti (Sven Ulreich) ei ole ainakaan parempi kuin Luke. Kaikki on mahdollista ja Saksassa hänellä on tietysti nyt hyvä maine.

- Luken ihmisenä tuntien hän sopeutuu kyllä mihin tahansa maahan tai joukkueeseen. En usko hetkeäkään, että Luke lähtisi penkille mihinkään. Hän on optimaalisessa tilanteessa. 28-vuotias ja saa ottaa jälleen uuden askeleen urallaan.


HJK-FC Inter Telia 5G Areenalla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia