FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.21 // 21.5.2018

FC Inter jälleen ryöstöretkelle: ”Nyt pidämme kiinni tästä puolustusmentaliteetista”

FC Inter jälleen ryöstöretkelle: ”Nyt pidämme kiinni tästä puolustusmentaliteetista”

Henrik Moisander vastaanotti cupin kultamitalin Telia 5G Areenalla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter voitti HJK:n Suomen Cupin finaalissa Helsingissä viikko sitten. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi liigaottelussa tiistaina.

FC Interin alkukausi oli vaikea ja koki negatiivisen huippunsa cupin loppuottelun alla, kun KuPS vei voiton 5-1-lukemin. 1-0-finaalivoitto näyttää kuitenkin kääntäneen uuden lehden turkulaisten tekemisessä. Veikkausliigan viime kierroksella kaatui SJK vieraissa 1-0.

- Cupin voitto oli meille todella, todella iso buusti. Edellinen peli Kuopiossa meni niin heikosti. Tiesimme, että hyvä tulos finaalista antaisi loppukauteen uutta virtaa. Niin myös kävi. Muutimme vähän pelijärjestelmää ja niin edelleen, mutta ennen kaikkea huomasimme taas, että voimme voittaa kenet vain, jos vain pelaamme yhtenäisesti. Se tunne kantoi myös perjantain vierasotteluun Seinäjoelle, Henrik Moisander ruotii.

- Yksittäinen voitto, etenkin cupin finaalista, voi antaa paljon itseluottamusta. Me olemme myös nyt saavuttaneet europaikan, joten voimme rauhassa keskittyä sarjataulukossa ylöspäin kipuamiseen. Ennen kaikkea osoitimme itsellemme, että voimme olla voittajia.

Maalivahti Moisander oli omiensa pelilliseen esitykseen SJK:ta vastaan tyytyväinen.

- Se oli minusta aika samantyyppinen peli kuin HJK:ta vastaan. SJK piti enemmän palloa ja me puolustimme kurinalaisesti. Saimme kuitenkin luotua paljon enemmän maalipaikkoja kuin HJK:ta vastaan. Toisella puoliajalla meillä oli mahdollisuudet ratkaista voitto jo aiemmin. Esitys oli meiltä tasapainoinen ja juuri sellainen, miten meidän pitää pelata, kun haluamme tuloksia.

Inter on kohdannut HJK:n tällä kaudella paitsi cupin finaalissa myös liigaottelussa huhtikuun lopuolla. Turussa pelatussa kamppailussa jäätiin ilman maaleja.

- Meillä on nyt hyvät muistot, mutta HJK on aina suosikki kotikentällään. Haluamme kuitenkin osoittaa, että cupin voitto ei ollut mitään sattumaa. Meillä on alla kaksi hyvää voittoa alla ja uskon, että voimme saada Helsingistä pisteitä.

- Puolustuksen osalta jatkamme varmasti näin. Jos haluamme voittaa matseja, niin puolustuksen on toimittava. Yritämme kehittää pallollista peliämme, emme tietystikään halua, että se on aina samannäköistä kuin cupin finaalissa. Uskon, että lähtökohdat ovat kuitenkin samat kuin silloin. HJK on niin kova. Hieman enemmän hallintaa ja tilanteita olisi hyvä.

Moisander on erityisen tyytyväinen omiensa puolustuksen onnistumiseen kahdessa viime ottelussa. Oman maalin puhtaana pitäminen on tärkeää.

- Päästimme alkukaudesta aivan liikaa maaleja. Kaksi viimeistä peli on siksi antanut meille erityisesti lisää itseluottamusta. Tiedämme, että pystymme pitämään kovia joukkueita vastaan nollan. Nyt pidämme kiinni tästä puolustusmentaliteetista, "Henkka" linjaa.


HJK-FC Inter Telia 5G Areenalla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia