AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 11.6.2018

​Huuhkajavahti uskoo TPS:n kurssin kääntyvän: "Heillä on tarpeeksi lahjakas jengi"

​Huuhkajavahti uskoo TPS:n kurssin kääntyvän: "Heillä on tarpeeksi lahjakas jengi"

Lukas Hradecky uskoo TPS:n otteiden paranevan. (Kuva: Juha Tamminen.)

TPS-kasvatti, nykyisin Bayer Leverkusenia edustava Lukas Hradecky uskoo, että turkulaiset hinaavat itsensä pois sarjajumbon paikalta.

Huuhkajavahti on seurannut Veikkausliigaa sen mitä on kiireiltään ehtinyt. Tietysti hänen suurennuslasinsa alla on ollut sarjanousija TPS, jossa Hradecky sai jalkapallo-oppinsa.

- Heillä on ollut pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta se on ollut tiedossa liigaan noustessa, että vastustajat kovenee ja peli vaikenee. Kotivoittoja ei ole tullut ja vieraissa on ollut takkuisaa. Siellä on kuitenkin tarpeeksi lahjakas jengi, että tulokset tulevat kääntymään, Hradecky uskoo.

Kauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen TPS on vajonnut sarjajumboksi. Turkulaisilla on kasassa vain yksi voitto ja läjä tasapelejä.

- En näe, että TPS tippuisi. Kunhan he saavat pari voittoa alle, niin alkaa näyttää hyvältä.

TPS:n kauden suurimpia ongelmia on ollut maalinteko, joka on tuottanut joukkueelle tuskaa. Turkulaiset eivät ole tehneet maalia edelliseen neljään otteluun ja kotikentällä maalihanat on vielä kokonaan avaamatta.

- Lukkoonhan se vie, jos tulee mietittyä liikaa boksissa, miten se pallo sinne maaliin laitetaan kun se vaan pitäisi laittaa sinne. Paljon on kuitenkin 0-0 pelejä, joten puolutuspeli siellä on toiminut, Hradecky tietää.

Hradeckyllä on edessään lyhyt kesäloma, sillä kausi Saksassa on päättynyt ja maajoukkueen seuraavat ottelut ovat vasta syksyllä. 28-vuotias maalivahti aikoo nauttia Suomen kesästä.

- Lähden pois ihmisten ilmoilta. Minulla on kollegan häät ja myös Moisanderin Nikke menee naimisiin. Sitten pitäisi käydä katsomassa Düsseldorfissa kämppiä.

- Aion kuitenkin käydä lomalla jonkun TPS:n pelin katsomassa. Toivottavasti silloin nähdään maalijuhlat, Hradecky hymyilee.


SJK-TPS OmaSp Stadionilla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia