FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.21 // 25.5.2018

TPS:n maalittomuus ei huoleta hyökkääjää - "Ei pitäisi olla hätää"

TPS:n maalittomuus ei huoleta hyökkääjää - "Ei pitäisi olla hätää"

Elias Ahde ei ole vielä tehnyt maalia tämän kauden Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS ei ole tehnyt vielä ainuttakaan maalia kuluvan Veikkausliigakauden viidessä kotiottelussaan.

Turkulainen nousijajoukkue jäi jälleen kerran ilman kotiosumia tiistaina, kun toinen nousija Honka vieraili Veritas-stadionilla. Peli päättyi maalittomaan tasapeliin.

"Tepsin" hyökkääjä, laiturina pääasiassa mustavalkoisten paidassa pelannut Elias Ahde ei osannut sanoa, mistä maalittomuus kotistadionilla johtuu.

- Kyllä meillä paikkojakin oli, mutta Veritaksella ei uppoa tällä hetkellä. Jos tietäisin syyn, olisin varmaan korjannut sen. En osaa sanoa, Ahde pyöritteli.

SJK:sta lainasopimuksella TPS:ssä pelaava Ahde koki joukkueensa pelin parantuneen sitä mukaan mitä pidemmälle kamppailu tiistaina eteni. Tyytyväinen hän ei silti esitykseen ollut.

- Ensimmäisellä puoliajalla oltiin aika pahastakin jäljessä, toisella saatiin sitten taas hyvin pelistä kiinni. Juostiin liikaa juuri sen takia, että oltiin niin paljon jäljessä. Siinä toisella puoliajalla meillä ei ollut enää oikein jalkoja juosta vastaan.

Lauantaina TPS pelaa vieraissa Ilvestä vastaan. Isännillä on alla kaksi nollapeliä, mutta Ahde ei ole huolissaan joukkueensa maalinteosta - päinvastoin.

- Mielestäni on hyvä juttu, että nyt on vieraspeli. Siellä ollaan tehty kahden maalin keskiarvolla, siinä mielessä tässä ei pitäisi olla hätää. Nyt pidettiin nollat, varmasti tiukka puolustuskamppailu tiedossa molempiin suuntiin.

Ilveksen kotipyhätöstä Tammelan stadionista hänellä on hyviä muistoja.

- Aika usein siellä on tullut pelattua. Stadionilla on tosi hyvä fiilis eikä kentässäkään ole hirveästi moitittavaa. Kyllä sen nyt pitäisi olla vielä hyvässä kunnossa, syksyllä se (nurmi) on sitten aika kauhea. En usko, että hirveästi eroa Veritakseen pitäisi nyt olla.


Ilves-TPS Tammelan stadionilla lauantaina 26.5. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia