FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.19 // 12.5.2018

​FC Inter vei Suomen Cupin nimiinsä

​FC Inter vei Suomen Cupin nimiinsä

Inter vei cupin nimiinsä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter juhli Suomen Cupin mestaruutta lauantaina kaadettuaan finaalissa HJK:n Mikko Kuninkaan osumalla 1-0.

Ottelu alkoi HJK:n hallinnalla ja Inter vetäytyi suosiolla. HJK pystyi myös luomaan muutaman paikan ja paras niistä osui Klaussille, jonka laukauksen Inter-vahti Henrik Moisander kuitenkin hyvin torjui.

Jakson edetessä Inter alkoi päästä peliin paremmin mukaan ja Mika Ojalan tulinen vapaapotku oli lähellä avata maalitilin, mutta Maksim Rudakov HJK-maalilla sai sormenpäitään sen verran väliin, että pallo pamahti tolppaan.

Tauolle mentiin maalittomissa numeroissa.

Toisella jaksolla HJK alkoi ottaa otetta yhä vahvemmin haltuunsa, mutta varsinaisia huippupaikkoja ei Moisanderin maalilla nähty. Inter haki paikkoja vastaiskuihin ja 82. minuutilla sellainen myös aukesi. Mika Mäkitalo karkasi puolesta kentästä laidalta, löysi maalinedustalta Timo Furuholmin, jonka laukauksen Rudakov vielä torjui, mutta paluupallossa oli ensimmäisenä Kuningas, joka siirsi pelivälineen varmasti alakulmaan.

Lopun Inter piti varmasti kiinni johtoasemastaan ja lauantai-iltapäivä Telia 5G Areenalla päättyi sinimustaan juhlaan.

Lisää uutisia