AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 1.3.2018

VPS hamuaa lohkovoittoa: "Tavoite mennä Suomen Cupissa pitkälle"

VPS hamuaa lohkovoittoa: "Tavoite mennä Suomen Cupissa pitkälle"

Kuva: Juha Tamminen

Suomen Cup jatkuu ja Vaasan Palloseura kohtaa perjantaina vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Ottelu pelataan WallSport-Areenassa ja se alkaa kello 19.00.

– Aurinko paistaa ja huomenna mennään Seinäjoelle pelaamaan kova peli. Mikäs sen mukavampaa, vaikka toki vielä pelataan hallissa. Meillä on ollut SJK:ta vastaan viime aikoina tiukkoja vääntöjä, päävalmentaja Petri Vuorinen tuumi ensitunnelmikseen VPS:n verkkosivuilla.

Tilanne on herkullinen. VPS johtaa Suomen Cupin B-lohkoa ennen ottelua paremman maalieron turvin. Mikäli huominen ottelu päättyy Raidan voittoon tai pistejakoon, menee VPS suoraan puolivälieriin lohkovoittajana.

– Joukkueen tavoite on mennä Suomen Cupissa pitkälle. Siitä on ryhmän kesken puhuttu. Isossa kuvassa sitä on pyritty myös toteuttamaan kentällä, oli vastassa kuka tahansa. Peli kerrallaan on menty ja keskitytty kehittämään omaa juttua. Me emme ainoastaan halua mennä jatkoon, vaan haluamme voittaa tämän ottelun ja tämän lohkon, Vuorinen latasi.

Vastaan asettuu viime kaudesta muokkautunut SJK. Vetovastuun on ottanut Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen peräsimestä mustapaitojen ruoriin siirtynyt Tommi Kautonen. Joukkue on talven aikana hankkinut muun muassa ulkomaiset Reuben Ayarnan, Emile Paul Tendengin, Jordan Mustoen, Kyle Konwean ja Anders Bååthin. Lisäksi ryhmään ovat liittyneet tulevaisuuden lupaus Maximo Tolonen, sekä Mihkel Aksalua kirittävät maalivahdit Jesse Öst ja Teppo Marttinen.

Kokoonpano on paperilla jälleen kerran laadukas ja seinäjokelaiset marssittavat kentälle kovan luokan ryhmän siitäkin huolimatta, että pitkäaikaisloukkaantuneet Obed Malolo ja Billy Ions ovat sivussa.

– SJK on nimekäs joukkue kaikin puolin. Heillä on aina ollut laaja ryhmä ja vaikka siellä on loukkaantumisia, niin avaukseen löytyy tyrkylle pelaajia niidenkin takaa ilman, että taso paljoakaan tippuu. Heidän vahvuutensa on varmasti kova kilpailutilanne ja odotan, että he taistelevat kovasti voitosta kotikentällään.

VPS koki viime kaudesta paljon muutoksia niin valmennusportaan kuin pelaajiston osalta. Samoin kävi myös Seinäjoella. Vuorisen on kuitenkin vaikea löytää vertailukohtaa viime kauden SJK-ryhmään kysyttäessä siitä, mikä SJK:ssa on muuttunut pelillisesti.

– SJK:lla oli viime kaudella kolme valmentajaa, joten riippuu vähän mihin vertaa. Katsooko siihen, millaista peli oli pre-seasonilla, mitä se oli heinäkuussa vai miten he pelasivat lokakuussa?

– He ovat talvikaudella tehneet tiettyjä asioita joita olemme joukkueena käyneet läpi. Mielestäni meillä on hyvä kuva heidän vahvuuksistaan ja heikkouksistaan. Pitää muistaa sekin, että huominen halli vaikuttaa pelin kuvaan varmasti. Se on pieni ja matto alkaa olla jo vähän vanhempi. Pallo käyttäytyy eri tavalla ja se on tietyllä tavalla varmasti kotijoukkueen etu, johon pitää pystyä vastaamaan.

Vastustaja-analyysissa on jälleen kerran tehnyt hyvää työtä analyytikko Rodrigo Picchioni, joka on purkanut SJK:n pelaamista Vepsun muulle valmennusportaalle pureskeltavaksi.

– Joka peliin tuodaan joitain asioita vastustajasta ja taas pitää nostaa hattua Rodrigolle siitä, miten hyvin meillä on materiaalia. Senkin perusteella olemme käyneet läpi omaa pelaamistamme, Vuorinen toteaa.


SJK-VPS perjantaina 2.3. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta sekä VeikkausTV:stä.

Lisää uutisia