AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 23.2.2018

VPS sopimuksiin neljän oman junioripelaajan kanssa

VPS sopimuksiin neljän oman junioripelaajan kanssa

Vaasan Palloseura on solminut pelaajasopimukset neljän oman juniorinsa kanssa.

Sopimukset on solmittu vuonna 2000 syntyneiden Leevi Mäkilän ja Momodou Sarrin, sekä 2002-syntyneiden Jesper Suokon ja Khamis Makin kanssa. Sopimukset ovat monivuotisia.

Kaikkia sopimuksen alaisia pelaajia yhdistää hyökkäysorientoituneisuus. Mäkilä ja Suokko ovat keskikenttäpelaajia ja Maki ja Sarr hyökkääjiä. VPS Junioreiden urheilujohtaja Janne Lindbergin mukaan kaikkia pelaajia yhdistää myös palo lajia kohtaan ja selkeä halu mennä urallaan eteenpäin.

– Vaihtoehtoja sopimuspelaajiksi olisi junioreista löytynyt varmasti muitakin ja jokaisen onkin hyvä muistaa, että kaikilla on samanlainen mahdollisuus. Siihen voi vaikuttaa omalla päivittäisellä tekemisellään.

– Nämä pelaajat ovat omalla tekemisellään nimenomaan ansainneet sopimukset tällä hetkellä. Siitä tulee koko seuran junioripuolen ottaa iso kiitos. Näiden taitavien pelaajien oman työn lisäksi tulee huomioida ne valmentajat, jotka ovat tukeneet ja vieneet pelaajia eteenpäin, Lindberg analysoi.

Myös edustuksen päävalmentaja Petri Vuorinen on samaa mieltä.

– Olen ensinnäkin iloinen ja tyytyväinen, että seuran sisällä tehdään yhteistyötä. Viime vuosina olen enenevässä määrin toiminut yhdessä junioripolun vanhemman pään kanssa ja yhteys on ollut hyvä. Samalla tavalla se on nyt, kun Christian (Sund) on myös osa meidän valmennusryhmää.

– Kunnia sopimuksista kuuluu eritoten pelaajille. He ovat tehneet itse kovan työn tämän eteen. Myös valmentajat matkan varrella ovat tehneet oikeita asioita, eikä sovi unohtaa pelaajien vanhempia, jotka ovat heitä tukeneet.

– Edustuksen kannalta on hienoa, että meillä on nyt omia nuoria, jotka ovat sitoutuneet toimintaamme. Aiemmin tästä on ollut esimerkkinä muun muassa "Fabu" (Fabrice Gatambiye), joka sai aikanaan hyvän työn kautta sopimuksen ja on jatkanut rehkimistä siten, että on ansainnut peliaikaa ja on murtautumassa joukkueeseen koko ajan enemmän, Vuorinen valotti.

Lisää uutisia