AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 2.3.2018

Vaasassa keitelty uusia pelillisiä soppia: "Tuotu muutama mauste päälle"

Vaasassa keitelty uusia pelillisiä soppia: "Tuotu muutama mauste päälle"

Kuva: Juha Tamminen

Suomen Cupissa on edessä kuuma Pohjanmaan derby. Vaasan Palloseura kohtaa tänään vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon.

VPS:n omat pelilliset tavoitteet löytyvät molemmista kentän päädyistä.

– Oman maalin suojeleminen on ollut yksi iso teema tämän talven osalta ja sitä myös haluamme jatkaa. SJK ei ole montaa kertaa pelannut 0-0 kotihallissaan, koska tilanteet tulevat siellä nopeasti. Vaikea on siis lähteä mitään "nolla-nollaa" pelaamaan, mutta tavoite on pitää oma maali puhtaana. Keinoja, joilla siihen pyrimme, olemme tällä viikolla harjoitelleet, päävalmentaja Petri Vuorinen toteaa VPS:n verkkosivuilla.

– Hyökkäyspeliin olemme tuoneet talvella uusia variaatioita. Taustalla on totta kai oma perustekeminen mihin pääasiassa keskitytään pelinavaamismalleineen, mutta siihen on tuotu muutama mauste päälle. Olemme kokeilleet joka pelissä asioita muun muassa erikoistilanteissa; Miten vaikkapa puolustamme kulmissa? Mitä uutta testaamme esimerkiksi rajaheitoissamme tai maalipotkuissamme? Tämän tyyppisiä asioita nähtäneen myös huomenna ja sitten kerrataan kokeiluista saadut kokemukset.

VPS:n kokoonpanon suhteen Vuorinen ei mainitse nimiä. Hän kuitenkin toteaa, että tilanne on suhteellisen hyvä, vaikkei täysin sataprosenttinen.

– Muutama pelaaja on ollut flunssassa, eikä ole treenannut mukana täysillä kuin aivan viime päivät. Muutamalla puolestaan on pieniä vaivoja ja he saattavat olla sen vuoksi poissa kokoonpanosta. Mitään vakavampaa ei kuitenkaan ole kenelläkään, joten sinänsä tilanne on hyvä.

SJK-ottelu on, kuten todettu, tärkeä cupin jatkon kannalta. Maaliskuussa nähtäneen myös muita kovatasoisia pelejä VPS:n ohjelmassa, mutta aikataulut ja vastustajat riippuvat hieman oman ja länsinaapurin cupin jatko-ohjelmista. Joka tapauksessa vastustajat kovenevat kohti Veikkausliiga-kauden avausta, jolloin VPS tahtoo olla valmiina.

– Sekä Suomen, että Ruotsin cupin tulokset vaikuttavat maaliskuun suunnitelmaamme. Haluamme pelata kovia pelejä, koska niissä testataan enemmän myös puolustuspelaamistamme kuin cupin aiemmissa otteluissa. Tällaiset harjoitusottelut ovat kauden kannalta tosi tärkeitä. Tällä hetkellä useampi Allsvenskan-joukkue haluaisi pelata meitä vastaan ja me heitä vastaan. Se on tosi hyvä tilanne, Vuorinen sanaili.


SJK-VPS perjantaina 2.3. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta sekä VeikkausTV:stä.

Lisää uutisia