AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.30 // 27.7.2016

Kerran vielä - Jussi Kujalan jäähyväiset lauantaina

Kerran vielä - Jussi Kujalan jäähyväiset lauantaina

Jussi Kujala pukee vielä kerran Ilveksen peliasun päälleen. (Kuva: Juha Tamminen)

Tampereen Ilves täytti 10. huhtikuuta kunnioitettavat 85 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Ilves kohtaa espanjalaisen suurseuran Valencian lauantaina 30.7. Ratinan stadionilla.

Ottelussa yksi tamperelainen jalkapallotarina saa arvokkaan päätöksen, kun Jussi Kujala pelaa vielä yhden kamppailun Ilves-paidassa. Kujala on Ilveksen oma kasvatti. Tyylikäs keskikenttäpelaaja lopetti hienon uransa viime kauden päätteeksi. Kujala pelasi kaudella 2015 Ilves-paidassa yhteensä 29 ottelua ja oli joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

Kujala pelasi pitkän uransa aikana lähes 200 ottelua Veikkausliigassa, Ilveksen, Tampere Unitedin, Kuopion Palloseuran ja TPS:n paidoissa. Hän voitti urallaan kaksi Suomen mestaruutta TamU:n riveissä. Kujala kuului hollantilaisen suurseura Ajaxin organisaation 2000-2004 ja pelasi niin ikään hollantilaisessa De Graafschapissa 2010-2012. Mies kolusi urallaan kaikki Suomen juniorimaajoukkueet ja pelasi myös 4 maaottelua.

33-vuotias Kujala pohti viime kauden jälkeen uransa jatkoa ja teki lopulta päätöksen, että ura loppuu. Ilves ei ehtinyt järjestää Kujalalle jäähyväisiä, joten tämä juhlaottelu on suuri kunnianosoitus Ilves-legendalle.

- Jussi teki päätöksen uransa lopettamisesta vasta kauden loppumisen jälkeen, joten emme pystyneet seurana huomioimaan hänen lopettamistaan sellaisella tavalla kuin hän olisi ansainnut. Täten halusimme järjestää Jussille hienon jäähyväisottelun, kommentoi Ilveksen toimitusjohtaja Toni Hevonkorpi.

Kujala itse odottaa jo innolla Valencian kohtaamista. Hän on harjoitellut Ilveksen mukana viime viikkoina.

- Kun Hevonkorpi soitti minulle, että Ilves haluaisi järjestää minulle jäähyväisottelun, niin sanoin aluksi, että en taida tulla. Kysymys tuli niin yllättäen ja äkkiä. Samana iltana kuitenkin soitin Hepalle ja sanoin, että itse asiassa tällainen ottelu kuulostaa hemmetin hyvältä!

- Olen pitänyt kunnostani huolta ja odotan lauantain juhlaottelua hyvillä mielin. Luvassa on varmasti hieno tapahtuma ja tämä on aika ainutlaatuinen tilaisuus saada Tampereelle noin iso seura. Ja kaiken lisäksi pääsen itse vielä mukaan otteluun, joten onhan tämä hienoa.

Ottelu lauantaina alkaa kello 16.00. Lisätietoja pääsylipuista Ilveksen verkkosivuilta alla olevan linkin kautta.

Lisää uutisia