AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2016

​Wiss muistuttaa: "Hyvä näyttöpaikka"

​Wiss muistuttaa: "Hyvä näyttöpaikka"

"Jallu" ei ota stressiä Valencia-ottelusta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves juhlii seuran 85-vuotista taivalta lauantaina kohtaamalla espanjalaisen suurseura Valencian.

La Liga -kauteen valmistautuva Valencia on voittanut maansa mestaruuden seitsemän kertaa. Edellisen kerran Espanjan herruus meni valencialaisille keväällä 2004. Samana vuonna seura voitti myös UEFA cupin.

Jos on suomalaisittain Ilveksen historia vertaansa vailla, niin Valencia laittaa vielä hieman paremmaksi tällä saralla. Seura perustettiin vuonna 1919, joten Espanjan itärannikolla on muutaman vuoden kuluttua luvassa 100-vuotisjuhlat.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss lähtee hyvillä mielin juhlaotteluun.

- Rennoilla fiiliksillä lähdetään tähän juhlaotteluun Valenciaa vastaan eli turha ottaa mitään stressiä. Mennään täysiä ja leveällä rintamalla näyttämään osaamistamme sekä nauttimaan stadionista.

- Muutamalla pelaajalla on pieniä vaivoja, mutta isolla rintamalla mennään ja pelaajat saavat näyttöpaikan sekä myös hienon jalkapallomuiston.

Wiss muistuttaa myös, että kokemus saattaa osalla pelaajista olla jopa ainutkertainen.

- Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan saa pelata hienoja europelejä uransa aikana, joten on hyvä saada tällainen kokemus. Omaltakin uralta muistaa, että kun on pelannut joitain vastaavia harjoitusmaaotteluita, niin kyllä siellä on ollut scoutteja katsomossa, eli hyvä näyttöpaikka, kommentoi Wiss.

Ilveksen miehistössä nähdään lauantaina testimiehenä 27-vuotias senegalilainen laitahyökkääjä Yoro Ly.

Ottelu Ratinan stadionilla alkaa lauantaina kello 16.00.

Lisää uutisia