AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 24.5.2024

Ennakko: HJK-Ilves

Ennakko: HJK-Ilves

Kuva: Mira Lönnqvist

Viime viikon VPS:n tapaan HJK:n kotona Boltilla vierailee lauantaina jälleen sarjakärki, tällä kertaa nimeltään Ilves.

Viiden ottelun voittoputkessa seilaavat tamperelaiset nousivat keskiviikon Inter-voitollaan 16 pisteeseen ja sarjataulukon kärkipaikalle tasapisteisiin KuPS ja VPS:n kanssa.

Ilves on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt toiseksi vähiten. Yhdeksästä päästetystä maalista kuusi tuli toisella kierroksella Gnistania vastaan, ja käynnissä olevan voittoputken aikana maalivahti Otso Virtanen on joutunut kaivamaan pallon selkänsä takaa vain kahdesti AC Oulua vastaan. Kolme peräkkäistä nollapeliä torjunut Ilves-kapteeni on pitänyt maalinsa puhtaana jo 297 minuuttia plus lisäajat.

Päävalmentaja Joonas Rantanen totesi heti keskiviikon Inter-voiton jälkeen katseiden kääntyvän nopeasti lauantain kärkikamppailuun.

– On iso haaste ja testi edessä, mutta meillä on tosi hyvä tilanne lähteä pelaamaan isoa peliä. Haluamme mennä Helsinkiin pelaamaan meidän omaa jalkapalloamme ja näyttämään, miten me haluamme pelata. Yritämme tietysti saada mahdollisimman hyvän tuloksen aikaiseksi myös Helsingissä, Rantanen sanoi ottelun jälkeen.

HJK:ssa on sattunut ja tapahtunut tällä viikolla, kun Toni Korkeakunnas tarttui puikkoihin pikahälytyksellä. Päävalmentajan vaihdos on sujunut kuitenkin varsin kitkatta.

- Ollaan saatu lisää informaatiota Token tavasta pelata, hyvä viikko takana. Toki ne, jotka täällä viime kaudellakin pelasivat, tietävät Token kuviot entuudestaan, HJK:n Samuel Anini Jr. kuvaa.

Torstaina Ilves keskittyi palauttaviin harjoituksiin ja lauantain otteluun valmistautumiseen. Joukkueen kokoonpanotilanne on ennallaan viime pelistä.

– Palautumisen eteen on tehty kaikki mahdollinen, ja odotamme innolla lauantain peliä. Pelillisesti meille tärkeät asiat eivät muutu, mutta toisaalta meidän on korostetusti huolehdittava pallon liikuttamisesta ja tilanteenvaihdoista, toteaa Rantanen.

– Jengissä on luonnollisesti mainio tunnelma, ja olemme valmiita laittamaan itsemme likoon. HJK sai keskiviikkona sen välttämättömän voiton, ja heillä on tietysti jengi täynnä hyviä pelaajia. Me lähdemme vetämään sata lasissa ja rohkeasti.

HJK pääsee viimeistelemään kolmen kotiottelun putken taskussaan maukas voitto paikallispelistä. Gnistan kaatui, mutta niin kaatui myös Lucas Lingmanin voittomaalin syöttänyt Kevin Kouassivi-Benissan, joka liittyi pidemmäksi aikaa kuntosaliosastolle VPS-pelissä loukkaantuneen Brooklynin sekä Miska Ylitolvan seuraksi. Lisäksi David Ezehin, Johannes Yli-Kokon ja Michael Boamahin pelikunto tai -kunnottomuus ratkeaa vasta pelipäivänä.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Aravirta Jan-Peter
4.ET Munukka Antti

HJK - Ilves Bolt Arenalla lauantaina 25.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia