AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 30.11.2023

HJK jälleen tasapeliin Aberdeenia vastaan - 2-0-johto kuivui 2-2.ksi

HJK jälleen tasapeliin Aberdeenia vastaan - 2-0-johto kuivui 2-2.ksi

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK joutui tyytymään kauden viimeisessä kotiottelussaan tasapeliin, kun joukkue pelasi 2–2-tasapelin Aberdeenia vastaan Konferenssiliigassa.

Klubi siirtyi puolessa tunnissa jo kahden maalin karkumatkalle, mutta skotlantilaiset onnistuivat nousemaan tasoihin lumisella Bolt Arenalla.

Ensimmäiset minuutit menivät totuttelussa liukkaaseen kenttään, mutta sen jälkeen Klubi otti pelin haltuun. Kahdeksannella minuutilla Santeri Hostikan laukaus viuhui hieman ohi vasemmalta, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Topi Keskinen pyöritteli Aberdeen-puolustajan solmuun ja pääsi yrittämään maalintekoa erinomaisesta paikasta, mutta Aberdeen-vahti Kelle Roos pelasti vierailijat tuplatorjunnallaan.

Paine skotlantilaisten boksissa jatkui. Punapaitainen vierasjoukkue selvisi vielä Pyry Soirin laukauksesta sekä Hostikan toisesta yrityksestä, mutta Hassane Bandé oli liikaa. Burkinafasolainen sai loistavan syötön Matti Peltolalta ja pyörähti vapaaksi mainiolla ensimmäisellä kosketuksellaan. Bandé eteni boksiin ja laukoi pallon voimalla Aberdeen-maalin takakulmaan.

Yleisö syttyi kotijoukkueen valtaisasta paineesta, eikä kylmästä säästä vaikuttanut olevan katsomoissa tietoakaan. Bojan Radulovicin puski kilpistyi tolppaan, ja heti perään Hostikka laukoi pallon kuudentoista rajalta ylärimaan.

HJK liikutteli palloa nopeasti ja fiksusti koko ensimmäisen puoliajan, ja vierasjoukkue vaikutti olevan köysissä. Klubi tuplasi johtonsa reilun puolen tunnin kohdalla, kun erinomaisella pelipäällä ollut Hostikka pujotteli tiensä rangaistusalueelle ja laukoi pelivälineen vastustamattomasti taka-alakulmaan.

Vaikka ensimmäinen puolikas oli käytännössä täysin Klubin kontrollissa, Aberdeen onnistui kaventamaan viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Erikoistilanteen jälkeinen irtopallo päätyi Angus MacDonaldin ulottuville, ja toppari täräytti unelmakudin reilusta 25 metristä ylänurkkaan.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tasaisempi. Kaksi vaihtoa tauolla tehnyt Aberdeen tuli vahvasti jälkimmäiselle puolikkaalle, ja skottien erikoistilanteet olivat myrkkyä. Aberdeen nousi tasoihin vajaan tunnin kohdalla, kun Huuhkaja-toppari Richard Jensen jatkoi kulmapotkun takatolpalle, josta Duk pääsi siirtämään pallon tyhjään HJK-maaliin.

Kahdesta HJK:n avausjakson maalista huolimatta illan suurimmat aplodit nähtiin 67. minuutilla, kun odotettu vaihto tapahtui. Georgios Kanellopoulos teki tilaa Perparim Hetemaj'lle, joka juoksi valtavien suosionosoitusten saattelemana mittavan uransa viimeiseen kotiotteluun. Hetemaj siirtyy kauden jälkeen osaksi HJK Klubi 04:n valmennustiimiä.

"Perpan" viimeinen näytös oli alkaa parhaalla mahdollisella tavalla, kun miehelle tarjoutui erinomainen tilaisuus siirtää HJK takaisin johtoasemaa. Hetemaj laukoi lähietäisyydeltä kohti takaylänurkkaa, mutta yli meni.

Noin vartti ennen loppua pelaajat saivat ylimääräisen hengähdystauon, kun sankka lumisade pakotti kentänhoitajat auraustöihin. Tauko kesti lopulta noin 13 minuuttia, ja Klubilla sai heti sen päätteeksi vielä yhden tilaisuuden voittomaalin iskemiseen. Pallo pelattiin vasemmalta boksiin vaihdosta kentälle tulleelle Anthony Olusanyalle, joka pääsi jatkamaan pelivälineen hyvältä sektorilta kohti maalia. Roos kuitenkin torjui jälleen.

Ottelun pitkä, 16-minuuttinen lisäaika oli lopulta hyvin sekavaa peliä puolin toisin. Klubi haki voittomaalia suhteellisen isolla riskillä, mikä avasi välillä valtavia tiloja Aberdeenin vastahyökkäyksille. Skotit saivat pari puolittaista maalipaikkaa, jotka Niki Mäenpää torjui totutulla varmuudella.

Lisää uutisia