AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 14.11.2023

"Pitää olla rohkea" - tuleva HJK-luotsi Ferran Sibila puhuu enemmän innostuksesta kuin paineista

"Pitää olla rohkea" - tuleva HJK-luotsi Ferran Sibila puhuu enemmän innostuksesta kuin paineista

Ferran Sibila odottaa innolla HJK-pestinsä alkua. (Kuva: HJK Media)

HJK:n uusi päävalmentaja Ferran Sibila tarttuu tehtäviinsä virallisesti vuodenvaihteessa, mutta Sibila esiteltiin tiistaina virallisesti.

Sibilalla on takanaan laaja valmennuskokemus, mutta ei yhtään päävalmentajan pestiä ennen HJK:ta. Tätä on myös hiukan ihmetelty päävalmentajanimityksen jälkeen.

- Ymmärrän nämä kommentit. Kannattajat ja kaupunkilaiset välittävät tästä seurasta ja haluavat sille parasta. Minua ei tunneta täällä, joten ymmärrän heidän huolensa. Itse ajattelen, että HJK ei ota minun kohdallani riskiä, vaan seura on rohkea. Jotta urheilussa ja elämässä menestyy ja saavuttaa asioita, täyttää suuret tavoitteet, pitää olla rohkea. Valmentajana vaadin sitä myös pelaajilta, Sibila sanoo.

Tästä tai menestystavoitteista muutenkaan Sibila ei sano ottavansa ainakaan ylimääräisiä paineita.

- Olen ennemmin innostunut. Paine on olemassa, mutta suurimmat odotukset tulevat silti minulta itseltäni. Olen erittäin innoissani ja kiitollinen mahdollisuudesta olla päävalmentaja tällaisessa seurassa.

Sibila on valmentanut useita vuosia Ruotsissa, joten kontaktiverkosto niin Sibilan kotimaassa Espanjassa kuin Ruotsissakin ovat epäilemättä hyvät. Onko HJK:hon kenties luvassa iso määrä pelaajia näistä maista?

- Pelaajisto näyttää oikein hyvältä jo nyt ja vaatii lähinnä tiettyjä täsmävahvistuksia, 2–4 kappaletta. Minulle olennaista ei ole pelaajan kansallisuus vaan se, että pelaaja pystyy toteuttamaan haluttua pelityyliä ja on halukas treenaamaan ja kehittymään.

- Ruotsin ja Espanjan lisäksi minulla on hyviä verkostoja muissakin maissa, kuten Englannissa ja Japanissa, joissa olen molemmissa valmentanut. Mutta kuten sanoin, pelaajan kotimaa ei ole minulle olennainen asia, Sibila painottaa.

Lisää uutisia