AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 6.11.2023

"Hienoa päästä mukaan tähän projektiin" - Juhani Pikkarainen siirtyy VPS:sta Ilvekseen

"Hienoa päästä mukaan tähän projektiin" - Juhani Pikkarainen siirtyy VPS:sta Ilvekseen

Juhani Pikkarainen siirtyy Ilveksen takalinjoille. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves vahvistaa puolustustaan VPS:ssa vahvan kauden pelanneella Juhani Pikkaraisella.

Edelliset kaksi kautta Vaasassa viettänyt keskuspuolustaja päätti aikansa seurassa tyylillä, kun joukkue juhli kauden päätteeksi paikkaa ensi kauden europeleissä, sekä miesten pääsarjan pronssimitalia. Päättyneen kauden tähtipuolustajiin kuuluva Pikkarainen edustaa Ilvestä tuoreen sopimuksensa puitteissa kaudet 2024 ja 2025.

Monen uuden joukkuekaverinsa tavoin Turussa ja TPS:ssa jalkapalloilijakasvatuksensa saanut Pikkarainen teki liigadebyyttinsä Kokkolan Pallo-Veikkojen riveissä kaudella 2019. Seuraavat kaksi kautta puolustaja edusti kasvattiseuraansa TPS:a niin Veikkausliigassa kuin Ykkösessä, jonka jälkeen tie vei Vaasaan.

Puolustaja edusti VPS:aa kauden 2023 jokaisessa liigapelissä ja 194cm mittaisen topparin palveluksista oli ymmärrettävästi reilusti kysyntää. Pikkaraisen valinta kohdistui kuitenkin Tampereelle ja uuden aikakauden Tammelan stadionilla aloittavaan Ilvekseen.

- Odotan innolla jo mahdollisuutta päästä aloittamaan työnteko Tampereella uudessa ympäristössä. Tammelan uusia puitteita olenkin päässyt jo näkemään ja niistä on todella tulossa Suomen hienoimmat jalkapallo-olosuhteet niin päivittäiseen tekemiseen kuin pelitapahtumiin. On hienoa päästä mukaan tähän kunnianhimoiseen projektiin nostamaan Ilvestä ja Tamperetta suomalaisen jalkapallon huipulle.

Kaudet Vaasassa olivat selvästi topparin uran kannalta tärkeitä, niin menestyksen kokemisen kuin henkilökohtaisen pelaajakehityksen kannalta. 25-vuotias toppari on ikäänsä nähden jo kokenut pelaaja, sillä Veikkausliiga-esiintymisiä on kertynyt yhteensä jo 78 kappaletta ja VPS:n riveissä puolustajasta tuli pääsarjatasolla vakikasvo:

- Edellinen kausi Vaasassa oli huikea kausi. Oli kunnia olla mukana nostamassa Vepsua kahden vuoden aikana mitaleille sarjan jumbosijoilta ja siinä samalla ottaa henkilökohtaisia askelia eteenpäin pelaajana kohti sarjan kärkeä.

- Kentällä pyrin johtamaan puolustuslinjaa ja hallitsemaan omaa boksia. Pallovarmuus ja etenkin vasen jalka kuuluu ehdottomiin vahvuuksiini. Näitä asioita etenkin haluan tuoda Ilvekseen, toteaa Pikkarainen.

Lisää uutisia